Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
La platja per a gossos tornarà per tercer any a Barcelona
  • CA

Les platges de Barcelona tindran un 15,4% més d’espai lliure aquest estiu. Això és el que ha assegurat el comissionat d’Ecologia de l’Ajuntament, Frederic Ximeno, que ha afirmat que, entre les mesures preses pel consistori perquè els usuaris hi estiguin més còmodes i hi hagi més rotació, es troben la reducció a 15 de les guinguetes i la limitació de l’espai per a les gandules i els para-sols d’aquestes a la meitat.

Així, passen a ocupar del 6% al 3% de la sorra de les platges. A partir del 25 maig s’obrirà, per tercer any consecutiu, la platja dedicada als gossos, que tindrà les mateixes dimensions que l’any passat. Segons Ximeno, l’actual platja per a gossos dona resposta a les necessitats, però ha obert la porta a ampliar-la de cara al futur.

Una altra de les mesures impulsades per alliberar espai a les platges ha estat la limitació del nombre de permisos d’activitats en temporada alta. A banda de tenir més espai disponible, les iniciatives impulsades pel consistori també volen redistribuir els usuaris a les platges per evitar la saturació a les de Ponent, com Sant Sebastià, Sant Miquel, Barceloneta i Somorrostro, que són les més visitades.

Els primers banyistes de l’any /ACN

Arrenca la temporada mitjana de platges 

Aquest dissabte l’Ajuntament ha posat en marxa els serveis de vigilància, prevenció i informació ciutadana corresponents a la temporada mitjana de platges. Estaran en funcionament del 13 al 22 d’abril, el 27 i 28 d’abril i de l’1 al 24 de maig. Els usuaris de les platges de Barcelona disposaran de 117 lavabos públics, 29 dels quals adaptats, i 97 dutxes. Els lavabos públics funcionaran de 10:30h a 18:30h durant la temporada mitjana i ampliaran l’horari fins a les 21h en temporada alta. 

Enguany continuarà la implantació del got reutilitzable a totes les guinguetes amb l’objectiu de reduir els residus a les platges. També s’hi ha millorat l’accessibilitat per a ciclistes, així com les línies de bus litoral amb l’objectiu de reduir el nombre d’usuaris que hi van en cotxe.

L’Ajuntament confia recuperar la Bandera Blava a la Barceloneta 

El consistori ha presentat enguany cinc candidatures perquè s’atorgui la Bandera Blava a les platges de Sant Sebastià i Sant Miquel, Barceloneta, Bogatell, Mar Bella i Nova Mar Bella. El comissionat d’Ecologia s’ha mostrat confiat que la platja de la Barceloneta recuperarà enguany la Bandera Blava. Segons Ximeno, la de la Nova Icària no la recuperarà aquest any i ha esperat que ho pugui fer l’estiu que ve. 

El 25 de maig arrencarà la temporada alta de bany, que durarà fins al 15 de setembre. Serà durant aquests dies quan s’activaran tots els serveis municipals vinculats al litoral barceloní en horari extensiu. Del 16 al 29 de setembre es tornaran a posar els serveis corresponents a la temporada mitjana. 

Reducció progressiva de la sorra a les platges 

Davant la progressiva reducció de la sorra que hi ha a les platges de la ciutat, el consistori treballa en el reforç dels dics externs. Enguany no ha calgut fer una aportació de sorra extraordinària, segons ha explicat el comissionat d’Ecologia, però ha avisat que s’ha d’estar alerta per fer front a les conseqüències que el canvi climàtic pugui tenir sobre les platges de la ciutat.

Més notícies
La Barceloneta recupera el passeig del Trencaones
Notícia: La Barceloneta recupera el passeig del Trencaones
Comparteix
El port de Barcelona ha obert la mítica zona del barri després d’una intensa remodelació que suma 36.000 metres quadrats d’espais públics
La mort de la dona trobada a la platja podria ser un suïcidi
Notícia: La mort de la dona trobada a la platja podria ser un suïcidi
Comparteix
Els Mossos investiguen el cas i treballen amb la hipòtesi principal que la víctima s'hauria tret la vida
Troben una dona morta amb signes de violència al coll a una platja de la Barceloneta
Notícia: Troben una dona morta amb signes de violència al coll a una platja de la Barceloneta
Comparteix
Un testimoni hauria vist que el cos no es movia durant hores i hauria alertat la policia
L’Associació de Veïns de la Barceloneta reclama la construcció del museu Hermitage
Notícia: L’Associació de Veïns de la Barceloneta reclama la construcció del museu Hermitage
Comparteix
La presidenta i el vicepresident defensen el projecte en un vídeo a Facebook

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa