Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Barcelona, en fase d’alerta per l’onada de calor que porta màximes de 35 graus
  • CA

L’onada de calor que aquests dies ha disparat els termòmetres de Barcelona, Catalunya i bona part de la Mediterrània portarà màximes de 35 graus per aquest divendres. La massa d’aire càlid procedent del nord de l’Àfrica tocarà sostre a les 13.00 i es mantindrà en els 35 graus fins a les 17.00, segons el Servei Meteorològic de Catalunya. A partir de mitja tarda les temperatures tornaran a baixar fins als 29 graus.

L’Ajuntament de Barcelona ha activat la fase d’alerta per prevenir els efectes de l’onada de calor. Els serveis municipals intensificaran les mesures d’informació (900 70 30 30) està actiu– i faran un seguiment dels col·lectius més vulnerables, en especial la gent gran, els infants i les persones sense llar. A més, professionals coordinats pel Centre d’Urgències i Emergències Socials de Barcelona (CUESB) i Creu Roja sortiran al carrer a les hores de més calor per repartir aigua.

Menys calor que a l’interior, però més xafogor

Tot i que la calor serà forta, a Barcelona quedarà per sota de la que es produirà a l’interior de Catalunya. A la plana de Lleida, les temperatures poden arribar als 39 graus o els 40. A Barcelona, la marinada, que bufa durant les hores centrals del dia –entre les 12 hores i les 18 hores o les 19 hores– porta aire fresc procedent del mar que mitiga la temperatura a la ciutat. A canvi, porta també humitat i provoca xafogor, que augmenta la sensació de calor.

Pel cap de setmana es preveu una baixada general de les temperatures, amb màximes d’uns 33 graus, però amb unes mínimes de 24 graus, molt més baixes que les previstes per aquesta nit. Amb el pas dels dies el Servei Meteorològic de Catalunya assegura que les temperatures s’estabilitzaran al voltant dels 30 graus de màximes i dels 22 de mínimes.

Més notícies
L’onada de calor portarà temperatures de fins a 33º a Barcelona
Notícia: L’onada de calor portarà temperatures de fins a 33º a Barcelona
Comparteix
Una massa d'aire càlid procedent del nord de l'Àfrica provoca una onada de calor que a la ciutat quedarà mitigada per la marinada
La pluja deixa els gossos sense esbarjo
Notícia: La pluja deixa els gossos sense esbarjo
Comparteix
La Síndica de Greuges denuncia que les àrees per gossos s'inunden pel mal funcionament del drenatge

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa