Demanen tancar el CIE de la Zona Franca “davant les circumstàncies excepcionals”

El comunicat el firmen Migra Studium, Tanquem els CIE, Irídia i SOS Racisme

Les entitats Migra Studium, Tanquem els CIE, Irídia i SOS Racisme han exigit aquest dilluns, davant les “circumstàncies excepcionals” per la pandèmia del coronavirus, la “clausura immediata del Centre d’Internament d’Estrangers (CIE) de la Zona Franca i l’alliberament de les persones que estan internades”.

En un comunicat, consideren que, davant la impossibilitat d’executar les expulsions als països d’origen, mantenir persones internades en el CIE és “inútil, injust, il·legítim i totalment injustificat”.

Les entitats han presentat un escrit conjunt de queixa davant el Jutjat d’instrucció de Barcelona en funcions de control del CIE demanant acordar una visita “extraordinària i urgent” per a verificar les condicions, decretar la clausura de l’equipament i acordar traslladar la petició de llibertat i aixecament de la mesura cautelar d’internament dels interns.

També han demanat al Servei d’Epidemiologia de les agències de salut pública de Barcelona i de la Generalitat de Catalunya que vetllin perquè dins del CIE s’han seguit i s’estan aplicant les “mesures preventives adequades i necessàries”.

Segons les entitats, els interns “porten des del dissabte en actitud de protesta pacífica”, negant-se a anar al menjador ni volent anar a les cel·les, exigint una resposta de la direcció del centre.

Més informació

Nou comentari