Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Barcelona construirà 152 pisos per a gent gran a les casernes de Sant Andreu
  • CA

L’Ajuntament de Barcelona ha licitat la construcció d’un edifici de 152 habitatges per a persones grans a les casernes de Sant Andreu. És un projecte de l’arquitecte Josep Llinàs. Als baixos hi haurà un espai annex de 1.200 m2 destinat a equipament, on s’ubicarà l’Espai Jove Jaume Oller. D’altra banda, l’Institut Municipal de l’Habitatge i la Rehabilitació de Barcelona (IMHAB) també està preparant la licitació de dos blocs més amb 144 pisos per a lloguer social i per a joves. El planejament vigent en aquesta zona preveu construir 23.200 metres quadrats d’habitatge. El pressupost de l’obra amb l’IVA inclòs és de 17,9 milions d’euros.

Durant aquest mes s’inicia el procediment de licitació de l’obra, que culminarà, en un termini màxim de 6 mesos, amb la corresponent adjudicació. Al juny del 2020 està previst iniciar les obres de construcció que tenen una durada prevista i aproximada de 26 mesos. El lliurament de les claus estaria previst, doncs, per al mes de desembre del 2022 si tots els processos compleixen estrictament amb els seus calendaris i no es produeix cap imprevist.

Pel que fa als altres dos blocs, l’IMHAB en aquest cas impulsarà procediments més àgils dels habituals per fer més ràpida la consecució dels projectes, ja que licitarà a la vegada en un únic procediment administratiu la redacció dels projectes i les obres de construcció. Es tracta per una banda d’un edifici de 84 habitatges destinat a lloguer social, i per l’altra d’un edifici destinat a lloguer per a joves que tindrà 60 habitatges.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa