Barcelona acollirà una trobada mundial d’activistes contra l’extrema dreta

Barcelona serà l’amfitriona de la conferència internacional Cities For Rights, una trobada que, coincidint amb els 70 anys de la Declaració Universal dels Drets Humans, debatrà sobre els reptes globals per fer front a un moment històric i polític de retrocés dels drets i l’auge de l’extrema dreta arreu del món. Durant la reunió, es buscaran consensos sobre el paper de les ciutats en la lluita per la protecció i garantia dels drets humans. El principal eix serà la vulneració de drets de les persones migrants i refugiades a causa de les polítiques cada cop més restrictives i criminalitzadores amb l’auge dels governs d’extrema dreta.

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, obrirà la conferència internacional dilluns 10 de desembre a les 10 hores. I posteriorment donarà pas a la taula “Les ciutats com a contrapoder global”, un espai de debat de la resistència des del municipalisme a l’actual proliferació dels discursos xenòfobs, intolerants i de la por”. Hi participaran representants dels ajuntaments de Cadis, Seattle, Atenes, Kobanê i el tinent d’alcaldia de Drets de Ciutadania de l’Ajuntament de Barcelona, Jaume Asens.

En la primera jornada de la conferència Cities For Rights també hi haurà debats al voltant de la repressió a les fronteres i les deportacions, amb diferents entitats de defensa dels drets humans, o sobre la interculturalitat com a aposta per aconseguir una societat més cohesionada. Tancarà la jornada la taula rodona entre els artistes que participen a l’exposició Umbral, que s’inaugura el mateix dilluns i serà una reflexió al voltant del fenomen de la migració amb intervencions artístiques en 13 estacions de metro de la ciutat.

La jornada de dimarts 11 de desembre s’iniciarà amb el debat “Quins reptes afronten les ciutats de drets humans 20 anys després?”, recordant que el 1998 es va celebrar a Barcelona la I Conferència Europea de Ciutats pels Drets Humans que es va tancar amb l’adopció de la Carta Europea de Salvaguarda de Drets Humans a la Ciutat.

Nou comentari

Més notícies

Crits de “a por ellos” i “Puigdemont a prisión” en la marxa per la Constitució a Barcelona

El Moviment Cívic Espanya i Catalans, juntament amb Societat Civil i altres organitzacions unionistes, celebren el 40 aniversari de la Carta Magna

La Síndica de Greuges repassa amb els veïns els problemes de la Dreta de l’Eixample

L'Associació de Veïns i Veïnes ha traslladat les peticions més urgents a la defensora

Les discoteques de la Barceloneta aplaudeixen que s’eliminin les del Port Olímpic

Es reivindiquen com a motor econòmic i font de llocs de treball pels veïns de la Barceloneta

Mor la dona que estimava les finestres

Més de 300 persones s'han reunit a la Plaça de la Vila de Gràcia per denunciar la "violència immobiliària" que hauria provocat el suïcidi d'una dona