Barcelona té 188 menors vivint en barraques

El consistori destaca que la majoria formen part de famílies itinerants que viuen de la ferralla però assegura que estan escolaritzats

Fins a 188 menors d’edat viuen en una barraca a Barcelona. La comissionada d’Acció Social, Sonia Fuertes, ha donat dades dels nois i noies que resideixen assentaments irregulars, en base al darrer recompte del desembre de 2019. Es tracta d’infants i joves que formen part de “famílies itinerants”, amb “una subsistència vinculada a la recollida de ferralla i altres materials“, ha detallat Fuertes, en la resposta a un prec de Cs a la comissió de Drets Socials d’aquest dimarts. 

Segons la comissionada, els Serveis Socials atenen a aquestes famílies a través d’una unitat específica per a població nòmada. A través d’aquest servei els treballadors socials supervisen que els nens i nenes estiguin escolaritzats i fan seguiment del seu estat de salut. El govern municipal assegura que enguany s’ha reforçat l’atenció a aquest perfil concret de veïns vulnerables. 

[r:1]

Com va publicar el TOT Barcelona al desembre, aquest tipus d’infrahabitatges es concentren sobretot al districte de Sant Martí i creixen amb força les naus i locals abandonats com a alternativa. Les dades d’un informe de l’Institut Municipal de Serveis Socials (IMSS) del febrer de 2019 assenyalaven que 50 dels 89 assentaments són Sant Martí, on hi ha també 18 locals on es viu “amb dinàmica d’assentament”. Al febrer el recompte de menors era superior: 208 nens i nenes.

Més informació

Nou comentari