Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Desarticulada una banda violenta que atracava comerciants xinesos a casa seva
  • CA

Els Mossos d’Esquadra han desarticulat una banda molt violenta especialitzada en assaltar comerciants xinesos a casa seva per a emportar-se’n diners en efectiu. El passat 4 de març van atracar dos domicilis a Barcelona i un dispositiu policial especial va permetre detenir 4 dels membres in fraganti. Se’ls acusa de tres robatoris més a Santa Coloma de Gramenet (Barcelonès) i un quart a Tordera (Maresme). Tenen entre 29 i 39 anys i un d’ells seria un exagent de la Direcció Nacional de Control de Drogues de la República Dominicana, que havia format part prèviament d’una banda de sicaris i que el 2015 es va veure implicat en l’assassinat d’un periodista.

Se’ls acusa de robatori amb violència i intimidació i alguns feien servir identitats falses. El 7 de març van passar a disposició judicial i el jutge va decretar l’ingrés a presó per a dos d’ells i la llibertat amb càrrecs per als altres dos.

La investigació va començar el novembre de 2019 arran d’un assalt a Santa Coloma de Gramenet. “Tres homes van accedir al domicili de la víctima i van esperar que arribés per abordar-la, seguidament la van lligar i emmordassar. Després la van colpejar fins que va indicar on guardava els diners. Un cop van aconseguir el seu objectiu van marxar del lloc deixant la víctima lligada a terra”, expliquen els Mossos en un comunicat.

A partir d’aquest cas, la policia catalana va identificar part dels integrants de la banda criminal, que seguia sempre el mateix patró. Escollien només ciutadans xinesos amb negocis propis, irrompien a casa seva amb violència i fins i tot amenaçant als fills de la víctima i de vegades es feien passar per policies. Durant la detenció a Barcelona la policia els va escorcollar i els va trobar objectes dels domicilis que acabaven de robar. L’endemà se’ls van registrar els domicilis, situats a Santa Coloma de Gramenet, i es van poder recuperar més objectes robats.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa