Baixen un 3,73% els fets delictius durant el Mobile World Congrés

Hi ha hagut 129 denúncies, un 87,6% per furts

El nombre de fet delictius registrats durant el Mobile World Congress (MWC) ha estat de 129, un 3,73% menys que en l’edició del 2018, segons les dades del balanç difós avui pels Mossos d’Esquadra. Segons la policia catalana, és la millor xifra dels darrers cinc anys, en un certamen que ha reunit més de 109.500 persones. El mateix cos indica que el 2015 hi va haver 140 fets delictius, el 2016 n’hi va haver 145, el 2017 van ser 148 i el 2018, 134.

Pel que fa als fets delictius de l’edició d’aquest 2019, un 87,6% han estat furts, un 6,6% menys que l’any passat. A banda, dels 129 fets, només 13 han tingut lloc dins del recinte firal, un 55% menys que en la darrera edició. El dispositiu policial ha coordinat els Mossos i les guàrdies urbanes de Barcelona i de l’Hospitalet.

Les actuacions de la policia han inclòs patrullatge preventiu a la xarxa ferroviària tant uniformat com no uniformat. També s’ha treballat en coordinació amb Ferrocarrils de la Generalitat (FGC) i Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) per reforçar la seguretat i la mobilitat, tenint en compte, també, la vaga al metro.

En una de les actuacions, dimarts al vespre, una dotació d’agents va detectar un presumpte furtador reincident que s’amagava una cartera dins d’un comboi de metro a la línia 1. Els agents van impedir que el tren marxés i van localitzar la víctima, una assistent del MWC que encara era dins del vagó. La patrulla va detenir el carterista i va retornar a la víctima els seus objectes personals, valorats en més de 2.000 euros.

Un altre fet destacat és que durant la celebració de l’esdeveniment s’ha localitzat dos drons sobrevolant la zona aèria restringida. Per aquest motiu s’ha aixecat dues actes administratives per vols il·legals. Els Mossos adverteixen que tots els drons, independentment de la mida, són considerats aeronaus i es regeixen per la normativa aèria.

Més informació

Nou comentari