Barcelona tanca els casals: “M’hauria agradat continuar però és un cas de força major”

La responsable d'un equipament de Barcelona explica que els usuaris han reaccionat amb "tranquil·litat" i "sentit comú"

La gent gran afronta amb resignació el tancament dels casals de Barcelona pel coronavirus. La majoria ja van assabentar-se de la mesura preventiva dimecres però d’altres s’han acostat aquest dijous pensant que eren oberts. “M’hauria agradat continuar, però és un cas de força major”, explica a l’ACN en Manuel Verdejo a les portes del Casal de la Gent Gran del Poble Sec. “Avui he vingut i m’he trobat que havien tancat la classe (de taitxí) per motius de seguretat”, diu admetent que s’ha quedat “una mica fred” després de la notícia del tancament durant 15 dies. Lucia Arrieta, responsable del casal, assegura que la reacció dels avis ha estat de “tranquil·litat”.

“Aquests dies anteriors ja hem anat parlant amb ells que si teníem un avís o incidència els ho comunicaríem el més ràpid possible”, comenta. Per tant, molts no s’han sorprès i la majoria ja va assabentar-se’n després de l’anunci de l’Ajuntament de Barcelona.

Per altra banda, Arrieta diu que alguns ja havien deixat de venir de forma preventiva. “La veritat és que han tingut molt sentit comú perquè han deixat de venir a fer les seves activitats a mesura que els metges o familiars o ells mateixos han entès que el millor era estar a casa com a mesura de prevenció”, afirma.

Tot i això, des de la cinquantena de casals municipals que hi ha a la ciutat de Barcelona van activar tots els preavisos possibles. Després de l’anunci del tancament fins al 27 de març, el casal del Poble Sec va avisar aquest mateix dimecres -quan el centre era obert- els usuaris que hi eren. D’altres van trucar per informar-se i alhora l’equipament va actuar de forma proactiva per avisar de forma individual via telefònica.

Una sala del Casal de Gent Gran del Poble Sec | ACN

Una sala del Casal de Gent Gran del Poble Sec | ACN

En un dia com aquest dijous, diu, la gent gran començaria a arribar vora les deu del matí per fer la classe de taitxí, musicoteràpia o informàtica, algunes activitats que es fan al centre cívic del Sortidor, amb qui el casal comparteix edifici.

Fins al casal s’hi acosten diàriament prop d’un centenar d’avis. Aquest dijous, però, els únics que s’hi han acostat han estat el Manuel i alguns dels seus companys, que després de veure un avís a la porta i parlar amb les persones de l’entrada del centre cívic han hagut de girar cua.

El Manuel s’ho agafa amb resignació: “Jo sóc molt actiu”, reconeix dient que s’ha quedat “una mica fora de lloc” en veure que s’havia quedat sense activitats. “Però hem de fer-ho per seguretat, jo comprenc les normes”, conclou.

Més informació

Nou comentari