Avís dels Estats Units als turistes nord-americans per la inseguretat a Barcelona

L'ambaixada a l'Estat alerta de l'"increment del crim violent" i desaconsella portar rellotges cars

L’ambaixada dels Estats Units a l’Estat avisa als turistes nord-americans de l'”augment del crim violent” a Barcelona. Una alerta publicada a la pàgina web de la institució adverteix els visitants del país que la delinqüència ha augmentat “específicament a les zones turístiques conegudes”. Els Estats Units destaquen que les “autoritats locals” -amb referència a l’Ajuntament- han informat d’un repunt en els fets delictius, com ara robatoris amb violència. 

“En alguns casos, els incidents han acabat amb ferides”, lamenten. L’ambaixada inclou consells de seguretat per als visitants nord-americans. Un d’ells consisteix a “no donar mostres de riquesa, com ara portant joies o rellotges cars”. També recomana no resistir-se en cas de robatori. 

En l’alerta també informen que les “autoritats” estan buscant formes de solucionar aquestes “problemes”. 

L’avís de l’ambaixada dels Estats Units arriba després que la BBC es fes ressò de l'”onada de crims” -tal com la definien- a la ciutat. La televisió pública britànica recordava casos com el de l’alt càrrec de Corea del Sud que va morir després de patir una estrebada o el robatori amb violència que a l’ambaixador d’Afganistan. 

Més informació

Nou comentari