Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
L’Audiència Nacional rebutja investigar els vincles entre l’imam de Ripoll i el CNI

L’Audiència Nacional no investigarà els vincles entre Abdelbaki Es Satty, el presumpte cervell dels atemptat de Barcelona i Cambrils del 17 d’agost del 2017, i el Centre Nacional d’Intel·ligència (CNI), segons ha avançat El País i ha confirmat a l’ACN l’advocat del demandant, Jaume Alonso Cuevillas. El lletrat ha explicat que ha rebut la notificació de la resolució judicial aquesta mateixa tarda, i ha anunciat que recorrerà en reforma la decisió davant del mateix jutge. Cuevillas representa Javier Martínez, pare d’un nen de tres anys que va morir en els atemptats, que sol·licitava que l’Audiència Nacional demanés tota la informació del CNI a l’entorn del cas per aclarir els vincles entre aquest organisme i Es Satty.

[r:1]

Martínez va prendre aquesta decisió després que el juliol passat el diari digital Público difongués diversos articles que apuntaven a la relació del CNI amb l’imam de Ripoll, mort en l’explosió a Alcanar, i que sostenien la hipòtesi que aquesta relació i el control de la cèl·lula jihadista s’havia mantingut fins a pocs dies abans dels atemptats.

[r:2]

Ara, però, el jutge rebutja la petició de Martínez de sol·licitar documents al CNI i de prendre declaració a responsables penitenciaris i a guàrdies civils per esclarir els vincles amb el presumpte cervell dels atemptats. Segons indica El País, que ha tingut accés a la resolució judicial, el magistrat considera que aquestes diligències no són necessàries, alhora que coincideix amb la Fiscalia en el “rigor i esforç” de la investigació per determinar la responsabilitat dels presumptes autors dels atemptats.

Més notícies
Ana Cortés pateix un trastorn per estrès posttraumàtic per les seqüeles de l'atemptat. | A. L.

“Tinc una ferida que ningú pot veure”: la lluita de les víctimes psicològiques del 17A

Notícia: “Tinc una ferida que ningú pot veure”: la lluita de les víctimes psicològiques del 17A
Comparteix
Ana Cortés relata les seqüeles que li ha deixat l'atemptat de la Rambla i reclama a l'Estat que reconegui i "dignifiqui" als afectats amb lesions psíquiques
Notícia: “Tinc una ferida que ningú pot veure”: la lluita de les víctimes psicològiques del 17A - Mobile
Font de Canaletes, a la Rambla, on va tenir lloc l'acte de l'ACVOT / S.B.

Víctimes del 17A trenquen el silenci: “No ens està manipulant ningú”

Notícia: Víctimes del 17A trenquen el silenci: “No ens està manipulant ningú”
Comparteix
Ana Cortés respon les acusacions d'ACVOT en una carta oberta | Una altra víctima, Virginia Salas, explica el seu cas i recalca que "Interior no està fent la seva feina"
Notícia: Víctimes del 17A trenquen el silenci: “No ens està manipulant ningú” - Mobile

Nou comentari

Comparteix