Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Aturen un camioner en un control de trànsit i acaba denunciat per blanqueig de capitals
  • CA

Control rutinari de transports de la Guàrdia Urbana de Barcelona a la Zona Franca. Cap a les cinc de la tarda, els agents aturen un camió amb matrícula estrangera i veuen el xofer molt nerviós. Li fan les preguntes de manual i li demanen la documentació habitual per comprovar si compleix les normes que limiten les hores que un camioner pot conduir seguides.

Decideixen que un dels policies pugi a la cabina del vehicle per fer una comprovació i aleshores veuen que el xofer intenta amagar alguna cosa. Els policies, acostumats a les infraccions relacionades amb el trànsit, pensen que vol impedir que trobin els discos en què queden registrades les hores conduïdes. Aleshores escorcollen la cabina, amb l’autorització del conductor, segons fonts de la Guàrdia Urbana, i apareix la veritable raó del nerviosisme: 7 paquets embolicats amb cinta americana i marcats amb lletres. N’obren un i apareixen 60.000 euros en bitllets.

Els agents canvien de xip aleshores: estan passant d’un cas corrent de trànsit a un possible blanqueig de capitals. Al final de l’escorcoll, amb tots els paquets oberts, la càrrega inesperada puja a 267.450 euros, per la qual cosa el camioner és denunciat per aquesta infracció.

A més a més, un cop comprovades les dades del vehicle, els agents descobreixen que el xofer té pendents de pagament diverses multes per conduir més hores seguides del compte, de manera que el camió queda immobilitzat.  

Més notícies
Cocaïna i cànnabis, les drogues que consumeixen la meitat dels transportistes
Notícia: Cocaïna i cànnabis, les drogues que consumeixen la meitat dels transportistes
Comparteix
La Guàrdia Urbana incrementarà els controls sobre aquest tipus de substàncies
La meitat dels controls a transportistes van donar positiu en drogues el 2018
Notícia: La meitat dels controls a transportistes van donar positiu en drogues el 2018
Comparteix
Ho ha fet públic la Guàrdia Urbana en un comunicat a les xarxes

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa