Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Atrapat a l’Índia pel coronavirus: “No surto de l’hotel perquè per a un turista no és segur”
  • CA

El viatge de Dani Benedicto va començar fa dos anys. Va sortir de casa seva, al passeig de la Bonanova, al barri de Tres Torres (Sarrià-Sant Gervasi), per fer la volta al món sense avions. Des de llavors ha creuat Laos a peu i ha arribat a Rússia des de Barcelona sense pagar per transport o allotjament. El camí, però, es va aturar de forma sobtada diumenge, quan la policia índia va informar el propietari de l’hotel on dormia que tots els turistes havien de sortir de l’illa el matí següent. El coronavirus l’obligava a tornar a Espanya, però la falta de solucions de l’ambaixada no li ho permet, segons lamenta en conversa telefònica amb el TOT Barcelona. “No surto de l’hotel perquè per a un turista no és segur”, explica.

Benedicto, de 26 anys, es troba confinat a un hostal de la ciutat de Chennai, al sud de l’Índia, amb una trentena de turistes, entre ells una parella de francesos de 70 anys. Però avisa: “En qüestió d’hores canviat tot molt”. Recorda que estava a l’illa d’Andaman, on se suposava que estava segur, però el van expulsar. Ara, a més, veu imatges que el fan tenir por de sortir de l’hotel. “Primer, perquè la policia primer pega i després pregunta, i també perquè la gent t’escridassa si et reconeixen com a turista”, narra. Per comprar menjar demanen ajuda a tres turistes també de l’Índia perquè en comprin per a tots.  

Després de creuar l’Himàlaia sense guia amb un amic i convertir-se en la persona més jove a fer-ho, Benedicto va tornar a l’Índia. Des d’allà, va anar a les illes Andaman, on uns indígenes van matar un jove americà que pretenia estendre la religió cristiana a les tribus que hi viuen. “Em van explicar que a l’illa estaria bé i que no me’n farien fora”, recorda Benedicto. Diumenge a la nit, però, la policia va arribar per expulsar-los de l’illa.

Al dia següent, el grup de turistes, una trentena, van sortir d’Andaman per dirigir-se a l’aeroport. Després d’ajuntar-se amb altres visitants del país, un total de 80 van anar a l’aeroport, on els van oferir l’opció de viatjar a Calculta o a Chennai, on Benedicto es troba des de dilluns a la tarda. “Per sort, vam trobar un hostal que acceptava turistes. Abans vam trucar a set o vuit hotels i hostals”, relata. 

Afegeix que els hotels ja no acullen a turistes i que els locals els veuen com una amenaça per pànic als contagis. “El pitjor que pot passar és que ens facin fora de l’hostal”, avisa. Benedicto tem que les autoritats decideixin tancar tots els allotjaments i que es quedi al carrer juntament amb una trentena de turistes. “Si ens fan marxar no tindré on anar”, afirma. “Ara aquí estem bé, tenim menjar. Però la situació pot canviar en un segon”, admet. 

És per això que, des de fa dies, està en contacte amb l’ambaixada espanyola, amb el consolat i amb el departament d’Afers Exteriors de la Generalitat de Catalunya. De l’ambaixada rep respostes poc esperançadores: “Em diuen que hi estan treballant”. D’Afers Exteriors, però, té informació negativa, ja que avui l’han informat que no està previst que hi hagi vols des de l’Índia fins a Espanya, com a mínim, fins al 14 d’abril. Està exposat, per tant, a un possible tancament de l’hotel i a quedar-se sense lloc on dormir, ja que “està tot tancat”. Els vols comercials han estat cancel·lats pel Covid-19.

Missatge del departament d'Afers Exteriors a Dani Benedicto / TOT Barcelona

Missatge del departament d’Afers Exteriors a Dani Benedicto. La diferència horària entre Espanya i Chennai és de quatre hores i mitja / TOT Barcelona

Amb tot, anima a fer una reflexió de la situació que està vivint. “Ara els europeus som els contaminats”, exposa. I remata: “Tenir un passaport espanyol és un problema des de fa setmanes, com ho és tenir-ne un d’iranià o italià”. De tota manera, Benedicto es troba “bé” anímicament, però admet que la seva mare està inquieta per la situació. 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa