Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Absolen d’atemptat a l’autoritat un manifestant antifeixista

L’Audiència Provincial de Barcelona ha absolt d’un delicte d’atemptat a l’autoritat un manifestant antifeixista que, presumptament, va ser agredit per dos agents de la Policia Nacional a la comissaria de Via Laietana. Els suposats fets van tenir lloc l’11 de novembre del 2017. D’altra banda, a la mateixa sentència també s’ha absolt els dos agents, que estaven acusats per l’acusació particular de protagonitzar un delicte contra la integritat física i moral i un delicte lleu de lesions.

El text judicial informa que els fets van començar quan els dos policies van demanar el jove que s’identifiqués mentre passava per davant la comissaria en tornar d’una manifestació. Ell no els hi va fer cas, els va insultar i va gesticular els braços “molt nerviós”. Mentre es movia un agent allargava la mà perquè els acompanyes i ell va tocar-la. Després d’això, el van reduir, el van emmanillar i el van traslladar a la comissaria. Allà el van col·locar contra la paret i li van fer obrir les cames per registrar-lo. Més tard va ser traslladat a la comissaria de la Verneda, on després d’unes hores va quedar en llibertat.

Una revisió mèdica va concloure que tenia “lesions consistents”

Una hora i mitja després de quedar en llibertat, però, l’ara absolt va anar al Punt d’Atenció Continuada de Premià de Mar, on se li va fer una revisió mèdica que va concloure que tenia “lesions consistents en tumefacció amb eritema a nivell malar dret i tumefacció peroneal amb dolor a la palpació”. El que no va quedar provat, però, és que el jove “escometés, agredís o es resistís intencionadament a l’acció dels agents de l’autoritat”. Tampoc que, per part seva, els agents “s’excedissin en l’exercici de les seves funcions causant lesió a la integritat física o moral d’aquell”.

Davant d’aquestes conclusions, la sentència indica que “no existeix prova de càrrec suficient i apta per estimar desvirtuat el dret a la presumpció d’innocència” del jove ni dels dos agents. La defensa del jove, però, no està conforme amb aquest resultat. En un comunicat al compte de Twitter de suport a Roger Umpiérrez, han dit que la sentència els hi ha deixat un “regust amarg”.

“Absolen els agents de la policia nacional perquè ho han fet tot per mirar cap a una altra banda”, han denunciat en el comunicat. “Ens diuen que manquen proves. Vam demanar des del minut zero les imatges de l’interior de la Prefectura, però el jutjat va tardar un any i quatre mesos a tramitar la petició i les imatges ja s’havien esborrat”, han assegurat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa