Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Associen els problemes pulmonars per les cigarretes electròniques a substàncies no autoritzades
  • CA

Els Centres de Control i Prevenció de Malalties (CDC) i la FDA, l’agència d’aliments i medicaments, dels EUA, que investiguen les lesions pulmonars associades a l’ús de l cigarreta electrònica, han constatat que les recerques realitzades indiquen que els productes que contenen acetat de vitamina E i tetrahidrocannabinol (THC), el principal constituent psicoactiu del cànnabis, una substància no autoritzada, adquirits fora dels circuits comercials legalitzats estan vinculats a la majoria dels casos analitzats.

Les últimes dades aportades pels CDC conclouen que aquestes substàncies van ser adquirides fonamentalment en “fonts informals”, habitualment per Internet o a través d’amics. En concret, amb dades de gener de 2020, indiquen que el 82% dels pacients hospitalitzats van informar que havien consumit productes que contenien THC i un terç va afirmar que només havia utilitzat aquest tipus de substàncies.

A més, gairebé el 80% va assegurar que per a l’adquisició d’aquests productes només utilitzava fonts ‘informals’ i un 6% va indicar que compaginava aquestes amb els circuits comercials autoritzats. Els CDC continuen realitzant estudis per a elaborar una exhaustiva guia mèdica i poder identificar altres productes d’interès que puguin aportar més dades sobre els problemes generats.

Fins el passat 14 de gener, les dades recollides pels CDC informen que s’han produït un total de 2.668 casos de lesions pulmonars, amb 60 morts en 27 estats dels EUA. La taxa de visites a centres mèdics per aquestes causes va aconseguir la cota més elevada el 8 de setembre de 2019 i s’ha reduït més del 80% en l’actual mes de gener.

Aquests centres de prevenció aconsellen que els que usin cigarretes electròniques ho facin amb l’objectiu de no tornar a fumar, que s’informin sobre els medicaments autoritzats per a deixar el tabac i que consultin amb el metge sobre quin ha de ser el millor mètode per a combatre el tabaquisme. Insisteixen en la necessitat de continuar estudiant les conseqüències per a la salut d’aquests dispositius i que facin saber als seus metges qualsevol anomalia que pugui produir-se.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa