Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Associacions feministes protesten a Barcelona contra el judici del ‘Cony insubmís’
  • CA

Una protesta davant de la Catedral de Barcelona ha mostrat aquest matí l’oposició a la “criminalització del feminisme” i la solidaritat amb les tres activistes que estan sent jutjades per una performance. Una acció que va consistir en passejar, a mode de processó, una vagina de plàstic en la manifestació de l’1 de maig de 2014 a Sevilla.

Organitzada pel grup Dret al propi cos de Ca la Dóna, la concentració ha congregat al voltant de 70 persones. Han defensat que les dones jutjades van exercir el seu dret a la llibertat d’expressió, i van reivindicar els drets sexuals i reproductius de les dones des de la creativitat. Així ho ha explicat a Europa Press la integrant de Dret al propi cos Montse Benito.

Fiscalia ha demanat una multa de 3.000 euros per un presumpte delicte contra els sentiments religiosos, i l’acusació particular que exerceix l’Associació d’Advocats Cristians demana una multa superior i afegeix a l’acusació un presumpte delicte d’odi. Per això demana 12 mesos de presó i 12 mesos de multa, segons un manifest que han llegit en la protesta.

La concentració barcelonina ha demanat l’absolució de les activistes del judici que s’ha iniciat aquest dijous. Benito ha considerat excessiu l’extrem al qual han portat la performance totes dues acusacions, i ha considerat que, “en un país en el qual hi ha separació de poders, és absurda aquesta aliança” entre el Ministeri Públic i una entitat cristiana.

Ha lamentat que aquest fet se suma a recents “tendències de fonamentalismes religiosos i de l’extrema dreta” que criminalitzen protestes feministes, i han reclamat que es respecti la llibertat d’expressió i que es garanteixin els drets al propi cos, sexuals i reproductius de les dones a l’estat espanyol.

A l’acte davant la Catedral s’ha sumat CGT, la Comissió de Dones del Col·legi d’Advocats de Barcelona (Icab), Xarxa Feminista, Marea Verda Barcelona i Sant Antoni Femin, entre d’altres.

16 juristes, en la mateixa línia

El manifest, signat per 16 juristes espanyoles, ha mostrat la seva preocupació i rebuig a l’enjudiciament de tres activistes feministes, i lamenta que “la justícia espanyola qüestiona la llibertat d’expressió de les dones” i criminalitza el feminisme. En suport a les activistes jutjades, s’ha desplaçat a Sevilla des de Lleida el Grup Feminista de Ponent: “Avui serà jutjada la llibertat d’expressió per l’acció del Cony insubmís, no podem permetre la criminalització del feminisme”.

Més notícies
Natza Farré: “Ara em sento acompanyada en el feminisme fins i tot per l’Angelines”
Notícia: Natza Farré: “Ara em sento acompanyada en el feminisme fins i tot per l’Angelines”
Comparteix
La periodista assegura que no veu "cap partit gaire implicat en el feminisme" perquè sempre acaben trobant altres prioritats
Una marxa feminista obre les festes de Sants després de les agressions de Gràcia
Notícia: Una marxa feminista obre les festes de Sants després de les agressions de Gràcia
Comparteix
Una manifestació amb torxes recorre el barri la nit abans del pregó, al crit de "La nit és nostra, cap agressió sense resposta"

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa