Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Aquestes són les 400 persones que aspiren a ser agents de la Guàrdia Urbana
  • CA

L’Ajuntament de Barcelona va anunciar al febrer passat la convocatòria de 241 noves places per al cos de la Guàrdia Urbana per tal d’assolir la xifra més alta d’agents de la història de l’entitat. Quan s’assignin les places, al novembre, la Guàrdia Urbana tindrà més de 3.500 membres. Una part dels nous policies treballaran a Ciutat Vella, a la nova comissaria del carrer Tàpies, que s’inaugurarà a l’octubre i on s’hi invertiran un 1,2 milions per reforçar la lluita contra els narcopisos, els robatoris i el proxenetisme. L’altre equipament del barri, el de la Rambla, es mantindrà i acollirà altres unitats del cos com la Unitat d’Investigació i el punt d’Atenció a la Violència Masclista.

La Guàrdia Urbana ha publicat la llista de les persones que aspiren a convertir-se en nous agents de la policia municipal. La relació inclou el dia i l’hora per fer-los les entrevistes individuals que hauran de servir per avaluar si són aptes per ocupar una de les 241 places en joc.

La polèmica de la seguretat a Barcelona es manté viva

La seguretat a Barcelona és un dels temes que més preocupen la ciutadania. En els darrers dies la polèmica ha crescut després que s’hagin produït diversos incidents violents al carrer, amb robatoris i apunyalaments. L’alcaldessa de la ciutat, Ada Colau, va negar que Barcelona fós una ciutat insegura i l’oposició se li va tirar a sobre perquè considera que sí que ho és. Colau en canvi defensa que la ciutat té ara més bona coordinació amb els Mossos d’Esquadra i que es fan moltes operacions conjuntes que han permès reduir l’activitat delictiva. Va dir que hi ha un 30% menys de furts respecte el 2019.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa