Arxiven l’agressió homòfoba al parc Joan Miró perquè no se n’ha pogut identificar cap autor

Una de les víctimes es lamenta que els fets quedin "en res" tot i reconèixer que la decisió "era d'esperar"

El jutjat d’instrucció número 30 de Barcelona ha decidit arxivar l’agressió homòfoba del juny passat al parc de Joan Miró, quan un grup de joves va atacar una parella de nois mentre es feien petons en un banc. El jutge justifica la decisió perquè no se n’ha pogut identificar cap dels agressors. Una de les víctimes, Xavi Martínez, ha lamentat el desenllaç en una publicació a les xarxes socials: “Com era d’esperar, quedarà en res”.

En el seu moment, els nois agredits ja van rebutjar la decisió dels Mossos d’Esquadra d’obrir la investigació per robatori, descartant que l’atac estigués motivat per la seva condició sexual. Les víctimes asseguren que el grup que els va atacar no els va intentar prendre res i que les agressions van començar després que la parella es fes un petó.

Els agredits van passar per dependències policials per repassar un àlbum amb fotografies dels possibles sospitosos que els Mossos d’Esquadra tenen fitxats però no van aconseguir treure cap conclusió vàlida. De fet, era una missió gairebé impossible. El fet que els agressors anessin tapats, la rapidesa del succés i el gran nombre d’imatges de joves que els agents els van mostrar va fer que sortissin d’aquest procés sense cap avenç profitós.

Nou comentari