Arriba el judici col·lectiu contra Deliveroo per acomiadar repartidors que reclamaven més drets

Els extreballadors defensen que van ser "acomiadaments" mentre que l'empresa diu que són "cessaments de col·laboració"

La casualitat ha volgut que just en el moment en què més d’actualitat està la lluita pels drets dels repartidors –després de la mort d’un ‘rider’ de Glovo mentre conduïa– arribi el torn del judici col·lectiu contra Deliveroo, en tràmit des de fa dos anys. L’escenari serà el jutjat social número 31, que haurà de resoldre si 10 persones que va fer fora l’empresa després que es manifestessin i organitzessin vagues van patir acomiadaments, com reclama la plataforma Riders per drets, o “desconnexions” i “cessaments de col·laboració”, com la companyia ho va anomenar. 

Des de la secció barcelonina de Riders per drets –agrupació integrada dins de la Intersindical Alternativa de Catalunya (IAC)– asseguren que el que buscaran demà és que es reconegui “la relació laboral” que existeix entre les noves aplicacions i els repartidors. Així, el jutjat seguirà el camí que ja es va iniciar a la Ciutat de la Justícia, l’any passat amb el primer judici per un acomiadament de Deliveroo durant l’estiu del 2017, després de les protestes dels treballadors per aconseguir més drets laborals.  

Un període que la portaveu de Riders per Drets, Núria Soto, va explicar en una entrevista al TOT Barcelona: “Vam organitzar una manifestació. No va arribar cap resposta, així que vam cridar a una vaga. I en aquell moment, no només van seguir sense contestar les nostres peticions, sinó que ens van imposar un nou contracte en què deixaven de garantir-nos la retribució mínima per hora i passàvem a cobrar únicament per comanda, com ara passa amb totes les aplicacions. Ens vam negar a signar-ho, vam seguir amb les protestes i ens van acomiadar a tots, tot i que ells diuen que ens van “desconnectar”. Quinze d’aquells treballadors encara tenim judicis pendents”.

Més informació

Nou comentari