Arrestat per defensar la decapitació d’un professor a França i animar a cometre actes terroristes

Ha estat detingut pels Mossos d'Esquadra, que l'acusen de dos delictes

Els Mossos d’Esquadra van detenir ahir a Barcelona un home per defensar la decapitació d’un professor a França i animar a cometre més actes terroristes, segons ha informat la policia catalana en un comunicat. Els Mossos l’acusen d’un delicte d’enaltiment del terrorisme i un d’incitació a cometre delictes de terrorisme. L’home justificava l’assassinat de Samuel Paty, el docent francès que va ser decapitat el 16 d’octubre per un jove de 18 anys per haver ensenyat a classe caricatures sobre Mahoma com a exemple de llibertat d’expressió.

L’arrestat publicava missatges a xarxes socials on enaltia l’atac de França i, a més, incitava a cometre més accions terroristes. La detenció va arribar després d’una investigació de la comissaria general d’informació de Barcelona en què es va constatar que l’home defensava la decapitació del professor. La policia catalana destaca que el detingut insistia en la necessitat de promoure la jihad, que és la lluita armada per proclamar un califat mundial. Un vídeo compartit a Twitter pels Mossos mostra el moment de la detenció.

L’home ha quedat en llibertat provisional després de passar a disposició judicial. El jutge ha decretat que s’haurà de presentar cada 15 dies al jutjat i li ha retirat el passaport.

Comentaris

    Serafi Bandarra i Grataconys 01/11/2020 10:44 am
    El poden deixar amb llibertat, pero amb xarrecs i tots tan frescos.

Nou comentari