Arrenquen les plaques d’un casal de barri i les deixen tirades a uns matolls

El casal de barri de Can Portabella (Sant Andreu) ha tornat a rebre un acte vandàlic. Els han arrencat les plaques que pengen de la façana i que identifiquen la funció del local. És la segona vegada en dos anys que es troben la façana buida d’insígnies. Avui els han pres la placa vermella en forma de ‘B’ que indica que l’espai és de l’Ajuntament de Barcelona però que el gestiona l’Associació Veïnal Sant Andreu Sud, així com la placa mateixa de l’entitat, que inclou l’emblema i les dades de contacte. “Un veí les ha trobat amagades a uns matolls, a prop del casal”, ha explicat la presidenta de l’associació de veïns, Cristina Galan. 

El succés, avançat per una periodista de Betevé a Twitter, és similar a un altre que va passar el gener del 2018. En aquella ocasió, també els van arrencar les làmines identificatives però mai no van aparèixer de nou. Llavors, es va haver de posar una denúncia als Mossos d’Esquadra per la desaparició de les plaques. Avui, però, tan sols han d’esperar a l’arribada d’una brigada municipal que torni a posar-les a lloc. 

Galan assegura que no tenen la certesa de qui pot estar al darrere d’aquests actes. Alhora, però, matisa que podria tractar-se d’accions sense cap motivació específica dels grups que passen les hores a la part del darrere del casal, a la plaça de Can Portabella. “S’hi fa botellón”, manté. A més, sospita que són els mateixos que provoquen altres desperfectes al voltant de l’edifici. “Hi ha persianes doblegades i zones abonyegades que no ho estan d’una pilotada”, clou la presidenta de l’Associació Veïnal Sant Andreu Sud. 

Nou comentari