Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
La Sagrada Família demana a una web que diu que en ven els plànols que els retiri
  • CA

Els plànols per construir una rèplica de la Sagrada Família, a la venda per 1.000 euros. O almenys això assegura el portal stoor.pro, que ha tingut el producte a la venda durant més d’una setmana. L’arquitecte anglès George Harding diu ser-ne el creador i els ha posat a la venda a la plataforma, que posa en contacte arquitectes i constructores per facilitar la promoció immobiliària. Els serveis jurídics del temple han exigit a la plataforma que retiri el projecte, que han estat comprats per 20 persones i estudis, segons han dit fonts del temple al TOT Barcelona, ja que consideren que podrien ser fraudulents. 

L’arquitecte anglès diu haver creat uns plànols detallats amb tota la informació necessària per construir una còpia de la Sagrada Família d’Antoni Gaudí. El projecte porta una setmana publicat a stoor.pro, i un dels co-fundadors de la pàgina, Taig Mac Carthy, admet que han rebut una gran quantitat de correus electrònics que s’han interessat pel projecte. D’altres, però, han criticat l’oferta.

Les imatges del projecte per construir un altre temple es poden trobar a través de Google en la pàgina web d’una altra empresa. Tot i que l’article on estaven publicats està esborrat, està datat de maig d’aquest any, abans que la plataforma els posés a la venda.

Diuen que han estat enganyats

Des d’stoor.pro defensen que han estat enganyats, i que l’arquitecte George Harding no existeix. Expliquen que va crear un perfil a la pàgina web amb dades falses i que va copiar les imatges de l’empresa per aconseguir diners. “Li vam demanar un document d’identitat i ens va dir que no en tenia, així que ens va fer arribar un permís de conducció”, al·lega un dels co-fundadors, Taig Mac Carthy. A més, segons detalla, han comprovat que el suposat arquitecte va penjar els plànols des d’una IP dedicada al phishing, és a dir, a estafar per internet. 

Sobre els 20 compradors que, diuen des de la plataforma, van tenir els suposats plànols, explica que han pogut tornar-los els diners, ja que, segons diu, els pagaments es van fer a través d’un portal que dona un mes de marge per aturar transaccions sense cost. “Ens vam precipitar”, admet Mac Carthy, que lamenta que estan demanant disculpes als seus clients per l’estafa. 

Amb tot, l’oferta per comprar els presumptes plànols ha estat eliminada, i l’usuari de George Harding vetat de la plataforma.

 
Més notícies
Janet Sanz i Esteve Camps, encaixen les mans després de l'entrega de la llicència d'obres / ACN
La Sagrada Família ja té llicència d’obres, més de 130 anys després de començar-les
Notícia: La Sagrada Família ja té llicència d’obres, més de 130 anys després de començar-les
Comparteix
La Junta Constructora confia que l'acord obri una nova etapa per resoldre qüestions pendents com ara l'escalinata de la Glòria
Acció sorpresa de l’ANC a la Sagrada Família
Notícia: Acció sorpresa de l’ANC a la Sagrada Família
Comparteix
La tancada dels activistes s'ha acabat poc després de mitjanit

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa