Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
L’arquebisbe de Barcelona es pregunta si calen “mesures més contundents” contra el coronavirus
  • CA

L’arquebisbe de Barcelona, Joan Josep Omella, s’ha preguntat si caldria prendre “mesures més contundents” per fer front al coronavirus. “Ens envaeixen preguntes que són al cor dels ciutadans: Què hem de fer? Estem fent el correcte? Caldria prendre mesures més contundents?”, s’ha preguntat l’arquebisbe en la seva carta dominical. En les condicions de confinament, ha instat els fidels a seguir la missa per televisió o ràdio i no oblidar atendre als més necessitats davant la crisi sanitària del coronavirus. Omella ha apuntat que aquest virus “ha posat en estat d’alerta” el món i ha reconegut que hi apareixen la por i la incertesa.

El cardenal ha recordat que hi ha gent que viu sola i que no podrà sortir a comprar menjar o medicines, per això ha instat a fer “un gest de bon samarità” i atendre als veïns més necessitats. “Això sí, seguint sempre les indicacions sanitàries exigides per evitar el contagi, especialment, entre la població de risc”, ha apuntat.

Ha considerat que es pot estar disponible en tot moment: “N’hi ha prou simplement d’escoltar, de donar una paraula de consol i d’ànim. Durant aquests dies aprofitem d’una manera particular el telèfon, internet i les noves tecnologies per ser ben prop de les persones que estan més soles”.

Ha demanat però no destinar tot el temps a les tecnologies i viure aquest temps també com “una oportunitat” per a pensar cap a on orientar la vida i a llegir per exemple la Bíblia. Omella ha apuntat que es pot fer realitat el que diu el Concili Vaticà: “La família pot i ha de ser Esglèsia domèstica“. Amb tot, ha pregat a tothom que segueixi “totes les instruccions” de les autoritats i es quedi a casa, des d’on ha recordat que també es pot pregar sols o en família.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa