Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
L’Aquàrium celebra els 25 anys amb activitats especials i entrades de franc
  • CA

L’Aquàrium de Barcelona celebra aquest 2020 el seu 25è aniversari, i ho celebrarà amb un programa d’activitats especials que duraran tot l’any i entrades de franc per a nens i joves. Tots els nens d’entre 1 i 10 anys i els joves que en facin 25 aquest 2020, com L’Aquàrium, podran entrar-hi gratuïtament la setmana del seu aniversari.

El centre marí més gran del món quant a fauna del Mediterrani va obrir el 8 de setembre del 1995 i entre els seus objectius hi ha tenir cura del mar i de les nombroses espècies que hi viuen i, alhora, divulga el coneixement sobre el medi marí i educar la població en el respecte i la protecció d’aquest hàbitat per garantir-ne el futur. Per tots aquests valors, afegits a la tasca de recerca que fa L’Aquari, fan que sigui considerat Centre de Conservació Marina del Mediterrani i li han valgut el reconeixement de diverses institucions nacionals i internacionals.

Els secrets més ben guardats d’algunes espècies

L’any de celebració ja ha començat. Tots els cap de setmana del dos primers mesos de l’any (fins a l’1 de març), els visitants poden gaudir de l’activitat Curioses Criatures, amb què podran descobrir els secrets més ben guardats d’algunes de les espècies que viuen als aquaris mediterranis i tropicals a través de la visita guiada Un mar ple de curioses criatures. També podran observar com els cuidadors alimenten les rajades i expliquen les seves curiositats a Feeding time rajades.

9.000 dies treballant ininterrompudament 

En aquests 25 anys i 9.000 dies d’obertura ininterrompuda, L’Aquàrium de Barcelona ha rebut 37 milions de visitants, que han pogut observar com els professionals que hi treballen protegeixen i alimenten les més d’11.000 espècies que hi viuen. En total, al centre marí han nascut 2.500 exemplars en aquests anys i s’hi han consumit més de 360 tones d’aliments, l’equivalent al pes del Calypso, el mític vaixell d’investigació de Jacques Cousteau.

Aquàrium de Barcelona

Però a part de la divulgació i l’entreteniment, L’Aquàrium, sota el lema Conèixer per estimar i estimar per protegir, dona té programes científics propis i forma biòlegs a través dels convenis de pràctiques amb universitats i comunitats educatives.

En l’àmbit de la investigació, col·labora amb organitzacions nacionals i internacionals i participa en programes de protecció d’espècies com la sèpia (Projecte Sèpia), l’eriçó de mar, el cavallet de mar, el llamàntol o el corall. A més, dins del marc SOS OCEANS i després de col·laborar amb el projecte OurOcean, L’Aquàrium de Barcelona forma part de la coalició mundial d’aquaris Worldaquariums #ReadyToChange to #BeatPlasticPollution, que han unit esforços amb la Comissió Europea i el Programa de les Nacions Unides pel Medi ambient per a la lluita contra la contaminació dels plàstics als oceans.

Empresa turística sostenible

Una de les principals atraccions de L’Aquàrium és viure sensacions com la de submergir-se en la gàbia que permet veure molt de prop els taurons.

Però més enllà de l’atractiu turístic, la tasca de L’Aquàrium en la protecció del mar i les espècies marines, així com del medi ambient, li ha valgut el reconeixement de Biosphere, que l’ha acreditat recentment com a empresa turística sostenible a nivell internacional. És una de les primeres 50 empreses de la ciutat d’aconseguir aquest segell.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa