Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
L’Aquarama de l’orca Ulisses anirà a terra després d’anys sense ús
  • CA

Les seves graderies es van omplir de famílies, ansioses de veure les piruetes de les orques que vivien al Zoo, inclosa la més famosa d’elles, Ulisses, gairebé tan popular a la ciutat com Floquet de Neu. Després de tancar-se definitivament el 2015 i amb els cetacis ja fora del zoològic a causa del nou model de conservació d’espècies al parc, l’Aquarama anirà a terra.

El Zoo preveu enderrocar el tancs que van acollir les exhibicions acrobàtiques de dofins i orques l’estiu que ve, segons va informar Metrópoli Abierta. Les obres estan previstes a la memòria per a 2022 de Barcelona Serveis Municipals, l’empresa depenent de l’Ajuntament que gestiona el parc zoològic. L’enderrocament de les històriques piscines de cetacis es pressuposten en 630.000 euros.

On ara subsisteixen els tancs d’aigua degradats de l’Aquarama s’ubicarà una reserva animal, una mena d’habitatge provisional quan es reformin altres espais del Zoo de Barcelona. El parc es troba immers en un procés de renovació en els últims anys, encara pendent de completar-se per potenciar la tasca de conservació d’espècies autòctones de la fauna mediterrània.

Els cetacis queden fora del nou model del Zoo que es dissenya. El ple de l’Ajuntament va aprovar el maig de 2019 la proposta animalista del col·lectiu Zoo XXI, que planteja reduir les espècies que habiten el recinte del parc de la Ciutadella. Els vots dels comuns, d’ERC i del PDeCAT -antecessors de Junts abans de les eleccions municipals- van donar llum verda a reinterpretar la instal·lació amb criteris animalistes, que inclou limitar l’aparellament només a les espècies que siguin incloses en un programa de reintroducció als seus hàbitats naturals.

Quan es va aprovar, es va preveure que el nou model s’implantaria en tres anys. És a dir, el 2022. En tot cas, la transició encara no està enllestida. Durant 2020, s’havia de presentar un llistat amb les espècies candidates a incorporar-se a un pla de conservació i, per tant, ser susceptibles de seguir dins del Zoo i poder-se reproduir. La tasca s’encomanava a un comitè científic i d’ètica, però just en el plenari municipal d’aquesta setmana s’ha aprovat el seu reglament de funcionament.

Més notícies
L'espai de jocs infantils tancat a la plaça de les Pedreres de Can Baró / Ajuntament de Barcelona
Tancat un parc infantil per risc de despreniment de roques
Notícia: Tancat un parc infantil per risc de despreniment de roques
Comparteix
S'ha detectat inestabilitat al capdamunt d'una antiga pedrera al barri de Can Baró
Pancarta dels treballadors en vaga de la Pedrera / Twitter
Un augment salarial posa fi a tres dies de vaga de personal de la Pedrera
Notícia: Un augment salarial posa fi a tres dies de vaga de personal de la Pedrera
Comparteix
Els treballadors, que es queixaven de rebre sous "ridículament baixos", aconsegueixen que les seves reclamacions siguin ateses

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa