Aprovat ‘in extremis’ el projecte de Balconada per reviscolar el Moll de la Fusta el 2020

L’Ajuntament de Barcelona ha aprovat inicialment el projecte per fer un nou espai de lleure de 7.460 metres quadrats al Moll de la Fusta. La llum verda municipal arriba en les últimes setmanes del mandat i endarrereix mig any l’estrena anunciada al novembre La nova previsió és començar les obres de La Balconada al segon semestre del 2019, per acabar-les a mitjans del 2020. El pressupost és de 2,4 MEUR, provinents del Pla de Barris del Raval Sud i el Gòtic Sud.

L’espai tindrà cinc zones diferenciades: l’Umbracle, la Sala, el Pati, el Jardí de Medinaceli i el circuit de patinets. D’aquesta forma es pretén donar resposta a diverses necessitats del veïnat. L’objectiu és que els veïns vegin en ‘La Balconada’ un espai útil de lleure i no una zona de pas, com ara, per atraure’ls i omplir de vida un espai que ara gairebé no s’utilitza. Són 600 metres lineals a primera línia de mar, que van des de la Rambla fins a la Via Laietana.

Aquest projecte, dissenyat per dels arquitectes Oriol Clos i LEVE projectes, es farà en terrenys de l’Autoritat Portuària de Barcelona gràcies a un acord amb el port. Preveu implantar nous usos ciutadans en aquest àmbit per atendre les demandes veïnals de Ciutat Vella i que passi a ser un lloc de trobada. Inclou la creació de zones d’ombra, l’increment de la vegetació per ‘estirar’ la Plaça Duc de Medinaceli fins al mar, instal·lacions per fer activitats de lleure i esport i la renovació de les xarxes de subministraments i il·luminació. 

El circuit de patinets serà una pista marcada a terra per a patinets de roda petita i amb recorreguts múltiples. El Jardí de Medinaceli funcionarà com a continuació de la plaça a l’altra banda del passeig Colom. Hi haurà elements vegetals amb hidro-jardineres, el recinte infantil, dues pistes de petanca i una zona per intercanvi de llibres. El Pati serà un espai buit d’obstacles amb una malla de marques al paviment per ajudar a organitzar activitats temporals. Pot funcionar com a extensió d’esbarjo per a les escoles del barri. 

L’Umbracle serà una àrea de 1.200 metres quadrats coberta per una malla d’acer inoxidable amb càpsules de plàstic de colors variats suportada per pilars metàl·lics a gairebé 5 metres d’altura. Podrà acollir a l’ombra activitats quotidianes com la gimnàstica de gent gran o activitats infantils de les escoles, però també esdeveniments puntuals com fires d’entitats, festes majors de barri o altres celebracions comunitàries. Finalment, a la Sala es disposaran tots els bancs lineals que hi ha ara distribuïts a La Balconada, juntament amb algunes bigues de fusta existents reutilitzades com a espai per seure.

Comentaris

    el projecte s'ha concursat? Abril 26, 2019 | 12:19
    el projecte s'ha concursat? es un normal que un projecte d'aquest impacte per a la ciutat no sigui concursat? ningú qüestiona que l'encarrec vagi a parar a l'ex soci de Josep Bohigues (actual director de BR que lidera el pla litoral) ? la imatge del projecte d'aprop es una mica mamotreto no? https://img.beteve.cat/wp-content/uploads/2019/04/balconada-umbracle-250419.jpg

Nou comentari

Més notícies
Projecció de com serà la nova plaça Sant Miquel. | Ajuntament de Barcelona

L’Ajuntament inaugurarà la nova plaça Sant Miquel amb dos anys de retard

El consistori va prometre'n l'estrena al 2018 i més tard per al 2019 | Finalment s'inaugurarà al gener de l'any que ve

Dispositiu permanent contra el top manta a la zona portuària a un mes de les eleccions

Hi participen agents de la Guàrdia Urbana i de la Policia Portuària

Més de 170.000 euros per al Casal dels Infants del Raval amb donacions de clients de Bonpreu

La cadena de supermercats impulsa un mecanisme de microdonacions que cada més permetrà recollir fons per a una entitat

L’Ajuntament prioritzarà el comerç de proximitat en el pla per omplir locals buits a Ciutat Vella

Ha començat la segona fase d'adjudicació dels locals, en què persones de col·lectius "vulnerables" tindran prioritat