Aparcament gratuït per al personal sanitari

Barcelona ofereix més de 1.400 places al costat dels centres mèdics de la ciutat

Els operadors d’aparcament de Barcelona B:SM, SABA i BAMSA ofereixen més de 1.400 places d’estacionament gratuït als professionals dels centres sanitaris que treballen per lluitar contra el coronavirus. L’Ajuntament també n’ha reservat 77 places en superfície. 

La Regidoria de Mobilitat ha creat un grup de treball per donar resposta a les noves necessitats de mobilitat que traslladen les direccions dels hospitals i centres mèdics de la ciutat. A més, mentre duri l’estat d’alarma, queda anul·lada l’obligació de canviar el vehicle de costat en aquelles zones on s’ha de modificar l’estacionament mensual o trimestralment.

Els operadors d’aparcament han habilitat l’accés automàtic per identificació de matrícula als treballadors de 16 centres sanitaris públics i privats de Barcelona i d’un hotel que funciona amb una finalitat sanitària. Això facilita les entrades i sortides.

En el marc d’aquest grup de treball, l’Ajuntament de Barcelona també està col·laborant i donant suport a iniciatives de diferents col·lectius del sector del taxi per oferir desplaçaments gratuïts al personal sanitari.

BSM, SABA i BAMSA també han adaptat mesures pels usuaris i abonats dels seus aparcaments durant aquest període. A banda d’extremar les mesures de prevenció i desinfecció dels aparcaments per garantir la seguretat del personal i dels clients i usuaris, també s’han pres mesures en relació al cost dels abonaments. Durant el temps de vigència de l’estat d’emergència, els usuaris que s’excedeixin en el temps d’aparcament del seu abonament no hauran de pagar la diferència. En el cas que els usuaris compleixin amb el confinament a dins de la llar i no utilitzin l’abonament, també poden demanar una baixa temporal sense cost i quan tornin seguiran tenint la seva plaça a disposició.

Més informació

Nou comentari