Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Una sentència obliga l’Ajuntament a treure les antenes il·legals del Carmel
  • CA

Les antenes il·legals de ràdio situades al Carmel, que permeten emetre a emissores il·legals de Barcelona i la rodalia, tenen els dies comptats.

Una sentència del TSJC que ja és ferma –ja que l’Ajuntament no ha presentat cap recurs tot i haver-se oposat al procediment en la primera fase al jutjat contenciós administratiu– obliga el consistori a fer retirar aquestes instal·lacions. La resolució, que és del juliol de l’any passat, ha estat difosa avui per l’Associació Catalana de Ràdio, que va presentar la denúncia el 2013 i que, en primera instància, va perdre el cas. No va ser fins l’any passat que el TSJC els va donar la raó i ara la resolució és definitiva.

Per al president de l’ACR, Miquel Miralles, “el més important és que amb aquesta sentència es reconeix per primera vegada en un tribunal que hi ha instal·lacions de ràdio il·legals i que no es poden emparar en la llibertat d’expressió, perquè una cosa és la llibertat d’expressió i una altra carregar-se el mercat radiofònic legal”. Segons Miralles, “hi ha una màfia que proporciona el lloc on ubicar aquestes antenes il·legalment”. També subratlla que la sentència “crea jurisprudència i es podrà aplicar ara en altres municipis de Catalunya, on hi ha 120 emissores il·legals”.

L’Ajuntament assegura que el procediment per retirar aquestes antenes ja està obert. “Des del principi del mandat s’hi està treballant i parlant amb els veïns de la zona per solucionar el problema. S’han fet més de 20 inspeccions i en els casos que hi ha il·legalitat i que ha persistit, s’han obert expedients, set en total”, assegura al TOT Barcelona un portaveu municipal.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa