Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Un gran dispositiu policial al centre de Barcelona busca detenir lladres violents i carteristes
  • CA

En deu minuts, una desena de joves han passat pel punt de control que la policia ha establert de manera extraordinària a la vorera central pels vianants de la Gran Via de les Corts, entre la rambla de Catalunya i el passeig de Gràcia. Són sospitosos de ser furtadors multireincidents o lladres violents. Almenys aquesta és la informació que ha transmès el cos de Mossos d’Esquadra, que ha anunciat que està en marxa un dispositiu Ubiq contra aquesta mena de delinqüència al centre de Barcelona. En aquest desplegament dels cossos de seguretat participen un centenar d’agents de la policia catalana, la Policia Nacional i la Guàrdia Urbana.

El dispositiu, que barreja la presència d’efectius policials uniformats i de paisà, té un doble objectiu, segons els Mossos: la prevenció de furts i robatoris violents i la neutralització dels delinqüents que diàriament actuen a la capital catalana. Les tasques de prevenció de conductes il·lícites o incíviques les porten els Mossos i la Guàrdia Urbana i, d’altra banda, el cos de la policia espanyola revisa l’estat administratiu dels retinguts. 

L’operatiu és semblant a alguns desplegaments que s’han vist els darrers mesos, especialment al metro. Aquest, en canvi, no es limita a la xarxa del subsòl i busca abordar diferents espais, també la via pública, on els lladres podrien actuar. 

De moment, només s’ha informat de l’actuació policial en marxa i no se n’espera un balanç fins demà. 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa