Les xarxes socials massa sovint són espais on la gent desfoga les seves frustracions i hi aboca tota la seva mala baba, però de tant en tant també es converteixen en espais reconfortants i de bondat col·lectiva. Aquest dijous a la nit, una coach barcelonina va descobrir la cara més amable de Twitter quan va anunciar públicament que es volia suïcidar. “Adéu per sempre. Avui em suïcido. Tinc totes les pastilles q em calen. I no tinc tot el q em privaria de fer-ho”, va piular de manera abrupta –hores després ha esborrat els tuits–.

Eren les 21.55. Els seus tuits anteriors no donaven cap senyal d’alarma. Retuits sobre reciclatge, sobre alguna novetat editorial i fins i tot alguna excursió. Pocs minuts després de la seva piulada, ja va rebre les primeres respostes. Amics de la dona, però també molts desconeguts, es van bolcar per enviar-li missatges de suport, per reconfortar-la i per intentar entendre el que li estava passant amb un únic objectiu: que no fes el pas, que no prengués una decisió de la qual no hi havia marxa enrere. “Digues-ho tant com vulguis però no ho facis”, li demanava un usuari que la coneixia.

Els Mossos entren en acció

Cap a les 22.15 els Mossos d’Esquadra reben la trucada d’un usuari de Twitter que ha vist l’intercanvi de missatges per alertar de les intencions de la dona i “immediatament la maquinària per localitzar-la es posa en marxa”, expliquen al TOT Barcelona fonts de la policia catalana. No tenen gaire informació sobre ella i els primers intents per posar-s’hi en contacte fracassen. Després de molt buscar, troben un número de telèfon, però està apagat i decideixen seguir investigant. Rebuscant a la seva fitxa troben una adreça, però quan hi arriba una patrulla els veïns els diuen que jo viu allà.

En paral·lel, i com la dona assegura al seu perfil que té contacte amb Andorra, els Mossos avisen la policia andorrana, que tampoc té constància de que visqui allà. Mentrestant, a Barcelona els agents que s’encarreguen del cas troben una segona adreça postal, però tampoc viu allà. Finalment les gestions a través de Twitter donen els seus primers fruits.

Final feliç

Tot i l’allau de missatges, les intencions de la dona eren clares. Fins i tot va penjar diverses fotografies amb les pastilles que pretenia fer servir per suïcidar-se. Un conegut seu, un dels primers a respondre a la crida d’auxili, va seguir parlant amb ella per Twitter. “Ja hem vist la foto. No passa res. Ara resincronitza la teva vida”, li va dir. S’havien vist temps enrere i tots dos ho recordaven. L’home va continuar parlant amb ella i li va proposar d’escriure el que li estava passant per poder ajudar-la. 

A través del fil de Twitter, la policia catalana aconsegueix contactar amb la dona i parlar-hi. Tot el que necessitaven un número de telèfon. Després de dues hores i mitja de molta angoixa, la dona va fer una nova piulada on anunciava que finalment havia decidit no treure’s la vida: “No ho he fet. Missatges i 2 trucades m’han salvat”, va dir en un tuit que també ha esborrat. Segurament aquesta nit necessitava moltes coses: que se l’escoltessin, que la valoressin, que la tinguessin en compte… I aquesta nit, per sort, va aconseguir totes tres coses.

Nou comentari

Comparteix