Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Un amfibi en perill recupera terreny a Mallorca amb exemplars del Zoo de Barcelona

El Zoo de Barcelona reintroduirà dimarts 88 ferrerets a la Serra de Tramuntana de Mallorca, el seu hàbitat natural. El ferreret és una espècie d’amfibi endèmica de l’illa de Mallorca que està en perill d’extinció i aquesta és la tercera reintroducció d’exemplars que s’han reproduït al zoo barceloní els tres últims anys. Així s’han aconseguit en total 220 individus reproduïts. Actualment l’espècie ha passat d’estar en perill crític a catalogar-se com a vulnerable, segons la llista vermella de la Unió Internacional per la Conservació de la Natura (UICN).

L’alliberament dels ferrerets que s’han reproduït al zoo barceloní comptarà amb la presència del conservador del terrari, Manel Aresté. Aquesta acció s’emmarca dins de les directrius del nou model del Zoo, prenent l’eix de conservació com un dels punts de partida. D’aquesta manera es busca una gestió integrada de la biodiversitat, tant ‘in situ’, a l’hàbitat natural de les espècies, com ex situ, treballant per la conservació de les espècies des de les instal·lacions del zoològic.

El ferreret va ser inclòs a la llista vermella de la UICN el 1982 i el 1991 es va redactar el seu pla de conservació. Un acord de col·laoració entre el Zoo de Barcelona i la Conselleria d’Agricultura i Pesca del Govern balear va permetre que arribessin a les instal·lacions de la capital catalana 23 exemplars adults per començar a treballar en la seva reproducció als anys 90. El resultat va ser espectacular, amb 1.500 exemplars nascuts, dels quals es van reintroduir un 95% al seu hàbitat natural. Els tres últims anys s’ha repetit l’operació amb 220 exemplars més.

Més notícies

Mig milió d’euros en ratolins i pollets per alimentar els animals del Zoo

Notícia: Mig milió d’euros en ratolins i pollets per alimentar els animals del Zoo
Comparteix
Barcelona Serveis Municipals licita un contracte per adquirir menjar per a la fauna del parc
Notícia: Mig milió d’euros en ratolins i pollets per alimentar els animals del Zoo - Mobile

Els tres dofins que queden al Zoo aniran a un aquari europeu el 2020

Notícia: Els tres dofins que queden al Zoo aniran a un aquari europeu el 2020
Comparteix
Els santuaris que proposaven els animalistes, del tot descartats: "No podem esperar coses hipotètiques, necessitem una solució"
Notícia: Els tres dofins que queden al Zoo aniran a un aquari europeu el 2020 - Mobile

Mor la dofina del Zoo de Barcelona, Anak, a causa d’un virus

Notícia: Mor la dofina del Zoo de Barcelona, Anak, a causa d’un virus
Comparteix
Els 4 cetacis que viuen al parc estan pendents de trasllat des de fa dos anys: el pla municipal per trobar-los nova llar no avança i el tanc on viuen no té la mida mínima
Notícia: Mor la dofina del Zoo de Barcelona, Anak, a causa d’un virus - Mobile

BComú, PDECat i ERC fan prosperar l’ordenança animalista per al Zoo de Barcelona

Notícia: BComú, PDECat i ERC fan prosperar l’ordenança animalista per al Zoo de Barcelona
Comparteix
La iniciativa ciutadana Zoo XXI rep llum verda a l'últim ple del mandat amb menys consens que el Pla Estratègic de caire científic, que s'ha aprovat per unanimitat
Notícia: BComú, PDECat i ERC fan prosperar l’ordenança animalista per al Zoo de Barcelona - Mobile

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa