Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Almenys 17 infants amb necessitats especials no tenen monitor de piscina
  • CA

La situació de l’Abril, l’alumna amb autisme de l’escola Teixidores del barri de Gràcia que no podia banyar-se a la piscina per la falta de monitors, no és un cas aïllat. Gairebé una vintena d’infants de Barcelona amb necessitats educatives especials no poden accedir a aquesta activitat per la falta de personal especialitzat.

Segons informa Betevé, almenys 17 alumnes de centres educatius de la capital catalana es troben actualment en la mateixa situació que l’Abril per la manca de monitors per poder fer piscina. En aquest sentit, cal recordar que aquesta activitat és lectiva, és a dir, que es fa en hores de classe i forma part de la formació dels infants.

Les classes de piscina són una iniciativa de l’Institut Barcelona Esports, que a través d’un programa municipal inclusiu permet que tots els alumnes de primer de primària de Barcelona puguin tenir accés a una hora setmanal d’aquesta activitat. En el marc d’aquest programa, mig centenar d’alumnes de la capital catalana amb necessitats especials van demanar aquest curs poder comptar amb un monitor, dels quals gairebé una trentena ja compten amb un professional assignat.

Clam per una escola més inclusiva

És precisament el cas de l’Abril, que després que tota la seva classe es revoltés perquè ella no podia fer l’activitat amb ells ja ha aconseguit un monitor que l’acompanyarà en les classes de piscina de la setmana que ve. En aquest sentit, la família de la petita denunciava el passat dimarts que hi ha més nens que es troben en la mateixa situació i feia una crida a conformar una escola inclusiva de veritat, ja que al seu parer el que hi ha ara “no és una inclusió real”. L’Associació de Famílies de l’escola es posicionava en la mateixa línia en un comunicat, on es preguntava si de veritat hi ha convenciment municipal en la necessitat d’impulsar una educació més inclusiva.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa