Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Aliança amb un deixeble d’Steve Jobs contra la bretxa digital
  • CA

L’Ajuntament de Barcelona ha signat un acord amb la plataforma californiana Code.org per despertar vocacions científiques en escoles de barris vulnerables i donar nocions de programació i ciència computacional als alumnes. L’impulsor de Code.org és l’emprenedor Hadi Partovi, considerat deixeble del fundador d’Apple, el gurú informàtic Steve Jobs, i que ha estès la seva iniciativa de formació digital a 60 milions de persones de 70 països. “Aprendre programació s’assembla a aprendre música. És molt més fàcil que aprendre un nou idioma”, defensa Partovi, que s’ha desplaçat a Barcelona per signar un conveni pel qual el Consistori inverteix 100.000 euros en els dos propers anys per un projecte que encara ha de concretar-se i reclutar personal abans d’aterrar a les escoles.

“Hauria de començar, com a molt tard, el 2023 o el 2024”, ha estimat el primer tinent d’alcalde, Jaume Collboni. Ha afegit que els tallers de Code.org a Barcelona començaran pels “sectors, escoles públiques i barris que tenen més difícil l’accés a aquests estudis” de computació i programació. A falta de precisar-se els detalls del programa, la previsió és que els col·legis s’hi puguin acollir voluntàriament i que hi hagi tant formació per a escolars d’educació primària com per a les seves families.

Collboni ha adduït que l’acord és una mesura més de l’Ajuntament per mitigar la bretxa digital, “i molt especialment per trencar estereotips de gènere o de classe social per accedir a determinades professions tècniques o científiques“, ha subratllat. El tinent d’alcalde ha destacat que, en els pròxims anys, cal que “no hi hagi barreres per a la nova alfabetització que tenim al davant, la digital, per programar i saber entendre els paràmetres de la nova economia”.

Més notícies
Imatge d'arxiu de les obres de la Sagrada Família / Jordi Play
Barcelona, capital mundial de l’arquitectura 2026
Notícia: Barcelona, capital mundial de l’arquitectura 2026
Comparteix
Acollirà el Congrés Mundial de la UIA i com a Capital Mundial de l'Arquitectura UIA- UNESCO l'any 2026
Manuel Valdés i Oriol Altisench SERVIMEDIA
Colau relega un funcionari investigat per la Fiscalia Anticorrupció
Notícia: Colau relega un funcionari investigat per la Fiscalia Anticorrupció
Comparteix
La polèmica per la concessió de les motos a Barcelona ja va costar el càrrec a l'antiga consellera Rosa Alarcón

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa