Una colònia de 20 gats ha quedat desemparada al barri de la Sagrera després que s’hagi enderrocat l’edifici que hi havia a la parcel·la en què viuen els animals, segons denuncia l’entitat DeGats. “Tothom era conscient que hi havia una colònia”, han al·legat fonts de l’entitat. I afegeixen: “Ara els gats viuen en un descampat en el qual no tenen lloc per amagar-se ni protegir-se i no ens permeten accedir-hi”. Els animalistes denuncien que el consistori no va seguir el procediment habitual pel qual s’avisa l’entitat encarregada de la colònia del dia que es faran les obres. També assenyalen que el districte de Sant Andreu estava avisat. La parcel·la està situada entre els carrers Hondures i Gran de Sagrera.

L’entitat lamenta que no se’ls deixa accedir a la parcel·la per assistir als gats. “No ens hi deixen accedir, no ens deixen alimentar-los i no ens deixen facilitar l’accés a una zona més segura per a ells”, es queixen. Malgrat que han contactat reiterades vegades amb l’Ajuntament, el districte i l’Oficina de Protecció Animal, segueixen sense veure “cap acció per la seva banda, més enllà de respondre que és complicat i tenen molta feina”. 

La situació s’agreuja amb les pluges i el fred, per la qual cosa han demanat a l’Ajuntament que intervingui i els deixin accedir, i han proposat buscar una ubicació al solar, en què segons el plànol de les obres hi haurà espais verds per situar casetes i menjadores.També es podrien resituar, encara que es tracta d’una solució més traumàtica i que comporta riscos com el que s’escapin i siguin atropellats, perquè sovint passa que intenten tornar a casa, però si es garanteixen les condicions és la millor solució en lloc de deixar-los com fins ara.

Nou comentari

Comparteix