Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Alerta per l’augment de desnonaments mentre les famílies són fora de casa
  • CA

L’Ajuntament ha alertat de la proliferació de desnonaments en els darrers dies aprofitant que els veïns són fora de casa. Són casos on el regidor de Ciutat Vella, Jordi Rabassa, denuncia que es produeix una “situació d’indefensió” de les famílies afectades.

Rabassa ha explicat a Twitter que l’Ajuntament investiga un desnonament que es va consumar ahir al carrer Morera, al Raval, on una veïna va sortir del pis i, al tornar-hi, “es va trobar que li havien canviat la porta”. El domicili es troba en un bloc que és un d’un gran propietari on, segons Rabassa, “hi ha hagut altres casos d’expulsió”. El regidor ha qualificat d'”inadmissible” el desnonament d’ahir perquè, segons ha afirmat, es va produir amb “incompliment dels protocols establerts” i “sense notificació prèvia” a l’afectada.

“La seva situació de vulnerabilitat i salut obligava el Jutjat a informar a Serveis Socials, però no ho va fer”, ha afegit Rabassa, que ha reblat que “es van vulnerar” els drets de la dona. El regidor de Drets de Ciutadania, Marc Serra, s’ha declarat preocupat per l’augment de desnonaments en circumstàncies que “impossibiliten qualsevol possibilitat de mediació per part de la Unitat Antidesnonaments”.

Pany canviat a l’hora de la feina

El cas del Raval no és l’únic exemple. Ahir es va conèixer un altre desnonament similar: una dona va veure quan va tornar de la feina que li havien canviat el pany de la porta del pis de la Sareb que ocupava amb la seva família a la Marina del Port.

En les últimes setmanes ha tingut de nou ressò el cas d’un home de 80 anys que es va quedar sense casa seva al barri de la Salut, al districte de Gràcia. La propietat va aprofitar que el veí havia sortit del pis per anar a fer gestions per no permetre que hi entrés de nou. El Tribunal Suprem va declarar il·legal el desnonament l’abril passat.

Més notícies
Activistes del Sindicat d'Habitatge de Vallcarca ocupen un bloc a la Salut / D.C.
Ocupen un bloc perquè hi pugui tornar el veí de 80 anys desnonat il·legalment
Notícia: Ocupen un bloc perquè hi pugui tornar el veí de 80 anys desnonat il·legalment
Comparteix
Activistes de Vallcarca ocupen un edifici vinculat a un cas greu d’assetjament immobiliari
Activistes i veïns han anat a la rambla del Poblenou per evitar un desnonament / ElNus
La mobilització veïnal atura el desnonament d’una dona amb obesitat mòrbida al Poblenou
Notícia: La mobilització veïnal atura el desnonament d’una dona amb obesitat mòrbida al Poblenou
Comparteix
La propietat li ha rescindit el contracte per haver fet un obres per fer accessible el lavabo de casa

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa