Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Alerta per la variant britànica: “Els casos que arriben són més greus que fa dos mesos”

El coordinador de la unitat de Covid-19 a l’Hospital del Mar, Robert Güerri, ha alertat que la nova variant britànica, que ja és majoritària a Catalunya, és més agressiva del que s’havia pensat inicialment. “El casos que arriben a l’hospital són més greus que fa dos mesos i això s’ha de tenir en compte ara que s’està desescalant”, ha dit en una entrevista a Catalunya Ràdio. “Tots tenim necessitat de sortir, però hem de ser conscients del que està passant”.

“La tercera onada no s’ha aturat encara”, ha insistit. “Mentre la majoria de la població no estigui vacunada s’ha de ser prudent i complir al màximes les restriccions, i més ara que pot semblar que tot s’està acabant”. De fet, el Güerri ha assegurat que fins que no hi hagi la immunitat de grup “no es pot descartar una quarta o una cinquena onada”.

Respecte a l’alarma creada pels possibles efectes secundaris de la vacuna d’AstraZeneca, el coordinador de la unitat de Covid-19 a l’Hospital del Mar ha assegurat que “la transparència i la claredat són fonamentals” i que encara s’està estudiant quins casos es poden atribuir a la vacuna i quins no. Aquest dijous està previst que l’Agència Europea del Medicament es torni a pronunciar sobre la seguretat de la vacuna. “Amb l’alarma que s’havia creat, és el que s’havia de fer”, ha sentenciat.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Cal dir-ho a març 18, 2021 | 12:24
    Cal dir-ho març 18, 2021 | 12:24
    Si hi ha ciutadans poc compromesos, que s'estan molt de temps asseguts en bars, sense mascareta i sense respectar distàncies, fent vida "normal" i fins i tot fumen, ja em direu. Tal com estan les condicions de la covid-19, en els bars s'hauria de demanar la consumició i un cop servida treure's la mascareta i prendre's allò que hom ha demanat, pagar i anar-se'n. però qui ho fa això ? Després els baristes i propietaris de locals es queixen, però, realment la gent més sensata ja no hi va als bars des de fa temps, els que hi van son els més "valents" i agosarats dels quals molts fan com si no s'esdevingués res des del març del 2020. Si no en som més cosncients TOTS no s'acabarà mai aquesta pandèmia.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa