Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
L’Ajuntament truca a 3.000 persones grans a diari per informar sobre el coronavirus
  • CA

L’Ajuntament de Barcelona contacta a diari amb 3.000 persones grans per telèfon per informar-les sobre el coronavirus. El servei de teleassistència municipal, format per 114 teleoperadors, s’adreça des del 14 de març –el dia que es va aprovar el decret d’estat d’alarma– a persones d’edat avançada per “atendre els dutes i les preguntes”. El consistori, que ha informat de la iniciativa en un comunicat, ha contractat 10 persones més per al servei de teleassistència.

El servei s’utilitza per donar consells per evitar el contagi o aportar informació sobre què implica l’estat d’alarma. A més, els teleoperadors recomanen activitats per a la llar perquè les persones grans que viuen soles fugin de la solitud. En aquest sentit, donen consells sobre l’organització del temps o expliquen activitats per “mantenir-se actives física i mentalment”. 

A banda d’oferir un servei d’informació a persones grans, els teleoperadors municipals intenten “descongestionar” el 061. Aquest telèfon i el 112 estan desbordats des de l’inici de la crisi del Covid-19, fins al punt que un equip de psicòlegs treballa a la central de coordinació de trucades d’emergència per ajudar als teleoperadors. 

L’Ajuntament detalla que la campanya d’ajuda a persones grans va començar el 14 de març, però el ritme de trucades diàries s’ha incrementat a partir de dijous 19 de març. La durada de les converses telefòniques és d’entre quatre i cinc minuts, segons el consistori. Els teleoperadors municipals també reben unes 100 trucades al dia per demanar informació o solucionar dubtes sobre el coronavirus. 

Les unitats mòbils de teleassistència també s’han reforçat amb la contractació de tres persones més, així que ara estan formades per 23 tècnics. Les trucades informatives a persones grans es fan de 9 a 21 hores i el telèfon de teleassistència municipal funciona les 24 hores cada dia de la setmana. 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa