Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
L’Ajuntament premia un circuit contra violències masclistes a Sant Antoni
  • CA

L’Ajuntament de Barcelona ha atorgat el premi 25 de novembre a l’Associació de Veïns de Sant Antoni. En valora el projecte “Totes som Punt Lila”, que ha creat un circuit de barri contra la violència masclista. Segons el consistori, els veïns i veïnes del barri han impulsat una xarxa “de confiança i proximitat veïnal que generen els comerços i els equipaments de barri”. L’associació veïnal ha instaurat un nou sistema que crear comunitat i millora la sensibilització dels comerços i altres entitats properes al barri per reconèixer i saber com actuar si es detecta una conducta violenta i masclista al carrer.

Com ho fan? Per Sant Antoni s’hi han instaurat diferents carpes amb informació sobre violència de gènere i amb personal especialitzat en aquesta matèria. També s’ha creat un mapa amb zones i recorreguts insegurs i marxes exploratòries a la nit. Els comerços també són importants en aquest projecte, que passen a ser punts liles del barri.

Nous “establiments lila” al barri de Gràcia

El premi 25N té com a objectiu impulsar estratègia de prevenció en aquells àmbits més comuns per la ciutadania. I enguany, s’ha volgut potenciar un missatge feminista sota el lema “Sumant aliances contra el masclisme”. No és l’única iniciativa de l’Ajuntament en aquesta matèria. Darrerament, també ha donat a conèixer una prova pilot al barri de Gràcia amb “establiments lila” per informar i sensibilitzar la ciutadania sobra violència masclista.

En total, vuit comerços han rebut una formació de l’Associació de Drets Sexuals i Reproductius que els permetrà informar els seus clients sobre violència masclista i ajudar-les en els àmbits de seguretat i atenció psicològica. Aquests establiments es poden identificar perquè incorporen noves etiquetes identificatives a les portes del negoci i díptics amb informació rellevant sobre la matèria.

Segons l’Ajuntament, el propòsit és “treballar la prevenció, la sensibilització i l’abordatge de la violència masclista a la societat sumant la implicació de les entitats, la ciutadania i el teixit comercial”

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa