Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
L’Ajuntament posa remei a les caigudes constants a tocar d’un CAP
  • CA

La lluita veïnal ha aconseguit finalment que l’Ajuntament posi remei als desperfectes del carrer de Garcilaso, al districte de Sant Andreu. El mal estat del terra havia arribat a provocar caigudes a les portes del CAP Sagrera, un fet que havia alarmat els veïns del barri. Ara, segons ha anunciat la plataforma de denuncia ‘Salvem el CAP Sagrera’, el consistori començarà les obres de millora aquest mateix dijous, fet que han celebrat a les xarxes socials.

Els veïns expliquen que el Districte de Sant Andreu els ha anunciat l’inici immediat de la reforma, fet que feia molts mesos que demanaven. “Com lamentablement estem acostumats a la manca de compliments de les administracions, quan compleixen és de justícia reconèixer-ho”, han explicat en un post a Twitter. “Quan us diguin que mobilitzar-se i denunciar no serveix de res recordeu-ho”, han afegit abans de felicitar el consistori per complir amb els terminis als quals s’havia compromès. Tot plegat, recorden, va començar per un avís de l’ambulatori sobre les caigudes.

Lloses en mal estat i caigudes constants

Preguntats pel TOT Barcelona, els restauradors de la zona afirmen estar al corrent de les obres, malgrat que desconeixien que començaven aquest dijous. “És necessari, com a mínim hi ha una caiguda cada setmana”, diu l’Emi, propietària d’un bar, que també detalla els casos més greus: “Hi ha caigudes dures en què ha de venir l’ambulància, sobretot quan impliquen a persones més grans”.

El carrer de Garcilaso és molt més que la zona del barri per on s’entra al CAP Sagrera. Molt proper a la Meridiana i a la parada de metro de la Sagrera, el carrer és una zona de pas rodejada d’arbres, amb una parada de bus i una altra de Bicing. El paviment del terra s’ha envellit amb el temps i moltes de les lloses han saltat, sobretot les que es troben al voltant dels arbres.

Veïns passegen pel tram del carrer afectat TOT BARCELONA

Durant moltes setmanes, les zones amb pitjor estat han estat precintades amb cintes o tanques per tal que els veïns no s’entrebanquin. Una solució que havia empipat força els denunciants, que lamentaven la passivitat d’un Ajuntament que ara sí, en posa remei. Amb aquest objectiu aconseguit, la plataforma té via lliure per centrar-se en una altra de les lluites que té, la millora dels equipaments sanitaris.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa