Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
L’Ajuntament xifra en un 3% l’ocupació mitjana de les platges
  • CA

L’Ajuntament de Barcelona calcula que aquest dissabte a les 9h del matí l’ocupació mitjana de les platges de la ciutat era del 3%. La xifra contrasta amb les imatges d’una certa aglomeració matinal i sobretot de multitud d’usos no permesos, com banyar-se o prendre el sol. Portaveus municipals assenyalen que la platja del Somorrostro, a la Barceloneta, és la que ha rebut més visites i eleva l’ocupació de la sorra al 7% en aquest cas. “No s’han produït aglomeracions massives”, defensa.

Les platges de Barcelona tenen una superfície disponible de 239.000 m2, però el consistori reconeix que “la ciutadania tendeix a concentrar-se a primera línia de mar”. A prop de les onades és on menys es compleixen les distàncies de seguretat. Com ha explicat el TOT Barcelona aquest matí, la Guàrdia Urbana ha hagut de passar amb un quad per la sorra i fer sonar el xiulet per fer marxar la gent que prenia el sol a la Barceloneta.

El consistori, però, sosté que les indicacions que anaven donant els agents de policia han estat rebuts amb “respecte generalitzat” i no s’han produït incidents destacables. El govern municipal recorda per enèsim cop aquesta setmana “la importància de mantenir les distàncies, fer bon ús de l’espai i respectar les franges horàries” a les platges.

Aquest divendres la tinenta d’alcaldia Janet Sanz va avisar que si l’incompliment era constant potser caldria tancar l’accés: “Si hi ha aglomeracions a les platges, ens demanaran fer passos enrere”. Abans també havien llançat advertències el regidor Eloi Badia, l’alcaldessa Ada Colau i el director del Centre de Coordinació d’Emergències i Alertes Sanitàries, Fernando Simón.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa