Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
L’Ajuntament multa 30 botigues més per saltar-se les normes de la venda de souvenirs
  • CA

Nova onada de multes contra botigues que venen souvenirs saltant-se les normes municipals que regulen aquest comerç. L’Ajuntament acaba d’anunciar a 30 establiments de l’entorn del Park Güell i de la Casa Vicens –dos monuments de Gaudí– que seran sancionats. La majoria hauran de pagar 500 euros per l’incompliment detectat, tot i que n’hi ha un parell que poden rebre multes de 3.000 euros o fins i tot de 6.000.

Els que seran sancionats amb 500 euros són els que, tot i no excedir-se del 20% del negoci que poden dedicar al souvenir quan no tenen una de les escasses llicències específiques, mostren aquests articles a l’aparador o sense agrupar-los en una àrea concreta de la botiga, com exigeix la norma. L’ordenança també exigeix que aquests racons del souvenir no es vegin des del carrer. 

Al juliol, inspectors municipals van recórrer la zona i van visitar 55 botigues, les quals van informar de la norma amb uns tríptics impresos amb aquesta finalitat. Segons fonts municipals, al setembre els inspectors hi van tornar i van detectar que 32 dels establiments informats incomplien alguna de les regles del souvenir. Els van donar un marge per rectificar els incompliments i hi van tornar a l’octubre: només dues de les 32 botigues advertides havien corregit el problema, de manera que les altres 30 han rebut la notificació que seran sancionades.

Les àrees del districte de Gràcia afectades pel pla especial d’ordenació dels establiments comercials que venen souvenirs inclouen l’avinguda de Vallcarca, el passeig de la Mare de Déu del Coll, el carrer Santuari i el carrer del Portell –de l’entorn del Park Güell– i el carrer Gran, l’avinguda Riera de Cassoles i la Rambla del Prat –de la zona d’influència de la Casa Vicens, que és al carrer de les Carolines.

A l’agost, ja es va fer una operació del mateix tipus a l’àrea de la Sagrada Família, on es van multar 32 botigues, una xifra pràcticament idèntica a la d’ara al districte de Gràcia.

[r:1]

Aquestes dades s’han comunicat aquest dimecres al matí de manera accidentada. El regidor del districte, Eloi Badia, havia convocat una roda de premsa per anunciar les sancions, però el grup municipal de Junts per Catalunya (JxCat) l’ha impugnat davant de la Junta Electoral perquè durant els períodes electorals els governs no poden convocar actes per anunciar obra de govern o fer inauguracions, i el 10-N afecta l’Ajuntament i totes les administracions, encara que siguin eleccions estatals. Tot i que la Junta no s’ha arribat a pronunciar abans de la roda de premsa, l’Ajuntament ha decidit suspendre-la “pel principi de prudència”. Tot i així, com que considera que el tema que volia comunicar era de caràcter administratiu i no polític, han facilitat les dades recollides, sense més comentaris.

[r:2]

 

Més notícies
L’Ajuntament multa 32 botigues de souvenirs al voltant de la Sagrada Família
Notícia: L’Ajuntament multa 32 botigues de souvenirs al voltant de la Sagrada Família
Comparteix
Detectat un 40% d'incompliments en una campanya d'inspeccions a 183 comerços de l'Eixample, Gràcia i Horta-Guinardó
Elsa Artadi (JxCat) intervenint al ple de l'Ajuntament de Barcelona, en una imatge d'arxiu / Jordi Play
JxCat impugna davant la Junta Electoral una roda de premsa sobre el Park Güell
Notícia: JxCat impugna davant la Junta Electoral una roda de premsa sobre el Park Güell
Comparteix
El govern d'Ada Colau ha optat per suspendre l'acte comunicatiu per "prudència" tot i que sosté que podia fer-la

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Albert Berrio a octubre 30, 2019 | 15:27
    Albert Berrio octubre 30, 2019 | 15:27
    Aquestes mesures em sembolen ridícules, per l'import de les sancions i perquè les imposa una institutció, l'ajuntament de Barcelona, que ha permès i ha incentivat que el barri gòtic sigui tot ell una gran botiga de souvenirs.
  2. Icona del comentari de: Cucurulla a octubre 30, 2019 | 18:29
    Cucurulla octubre 30, 2019 | 18:29
    I no han revisat la Travessera de Dalt i el carrer Larrad?? Travessera de dalt en pocs anys ha passat de ser un eix comercial a perdre la meitat de les tendes per convertir-se en punts de venta de souvenirs...

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa