L’Ajuntament justifica el retard en el rescat al gimnàs Sant Pau pels impostos impagats

L'entitat respon que ja fa dies que se n'ha fet càrrec d'aquells deutes i que, malgrat això, no hi ha hagut canvis | Mentrestant, el govern manté el compromís a fer-hi una subvenció extraordinària

El futur del Gimnàs Social Sant Pau continua batallant-se entre l’esfera política i la social. Avui, en la Comissió de Drets Socials, Cultura i Esports, hi ha hagut un nou embat. Després que la Generalitat fes arribar l’últim dia de l’any passat una ajuda de 135.000 euros al projecte socioesportiu del Raval, tal com va avançar el TOT Barcelona, avui s’ha tornar a reclamar a l’Ajuntament que agilitzi la seva part del pacte. “No hem pogut fer-lo efectiu perquè no estaven al corrent de les obligacions tributàries”, ha expressat la comissionada d’Acció Social del govern municipal, Sonia Fuertes. 

La comissionada d’Acció Social s’ha referit de manera permanent al fet que hi ha un “marc normatiu” que els lligava de mans i peus, tot i que des del Gimnàs Social Sant Pau apunten que hi havia maneres de fer un cop de mà sense haver d’esperar a que solucionessin els deutes prèviament. Així i tot, Fuertes ha insistit en què s’ha iniciat “la tramitació d’un contracte menor que podrem adjudicar en el moment que l’entitat es trobi al corrent de la seguretat social”. Una condició que des del gimnàs insisteixen que ja està solucionada –i aquest diari ho ha pogut comprovar documentalment–. La responsable municipal, mentrestant, es compromet de manera poc concreta a “definir de manera plegada l’abast del projecte” i, llavors, acordar “una subvenció extraordinària”.

Des del centre esportiu consideren que l’Ajuntament està retardant-se en el seu compromís. També ho ha destacat així Francina Vila, del grup de Junts per Catalunya, que és qui ha fet el prec per reclamar en quin punt es trobava el suport previst per al gimnàs. De fet, Vila s’ha referit al període consumit com una mostra de la “inoperància” del govern d’Ada Colau.

En resposta a la petició de JxCat, Fuertes ha apuntat que són “perfectament coneixedors” de la situació del Gimnàs Social Sant Pau i ha esmentat que “és important destacar” que, a part de mantenir reunions amb els responsables del centre, van ser part activa de “converses amb la Generalitat per afavorir que se signés un acord”. D’això se’n va derivar l’ajuda de 135.000 euros atorgada pel govern català a partir d’un fons social conveniat amb la Fundació La Caixa. 

Comentaris

    un tipo que vive en Tabarnia 21/01/2020 3:24 pm
    voteu FADA COLAU, TOT SOVENTAT

Nou comentari