L’Ajuntament intenta fer remuntar les adopcions de gats i gossos amb una campanya per Nadal

Les xifres han caigut un 14% respecte de l'any passat i durant les festes es buscarà que l'acollida d'animals substitueixin altres regals

L’Ajuntament vol tocar la fibra sensible dels barcelonins durant les dates en què se solen fer compres de Nadal perquè l’adopció de gats i gossos abandonats siguin una opció de regal. D’aquesta manera es volen fer remuntar les xifres d’adopcions, que han caigut un 14% respecte del 2018, segons les dades del consistori. Els números indiquen que fins al novembre s’han adoptat 858 (425 gossos i 433 gats), una xifra considerada “molt important” per l’Ajuntament malgrat la disminució.

De fet, les mateixes fonts municipals indiquen que també s’ha anat reduint progressivament el nombre d’entrades al Centre d’Acollida d’Animals de Companyia de Barcelona, amb un total de 1.618 fins al novembre. No tots aquests animals eren abandonats deliberadament, sinó que molts s’havien perdut accidentalment, o almenys això és el que es dedueix del fet que 554 gossos i gats han pogut ser retornats als seus propietaris perquè estaven correctament identificats.

Les dades respecte de les races de gossos potencialment perilloses són més optimistes, ja que encara que ha anat augmentat el nombre d’entrades també ha crescut força la xifra d’adopcions en l’últim any: se n’han acollit un total de 68, 18 més que els 50 de l’any passat, un increment del 36%.

Per a l’Ajuntament, el conjunt de dades “reforça la necessitat de continuar treballant amb instruments normatius que protegeixi els animals més vulnerables i controlin la venda i cria il·legal d’animals de companyia, tot fomentant la tinença compromesa i responsable”. I entre aquests comportaments responsables inclou l’adopció.

Per això, del 16 de desembre al 10 de gener, estarà en marxa la campanya GosSOS, amb l’eslògan Per Nadal, millor adopta!. Escultures que representen animals abandonats que ara són al Centre d’Acollida d’Animals de Companyia seran en deu centres cívics del Barcelona, un de cada districte. Cada Centre Cívic disposarà de fulletons on es podrà trobar informació sobre el procés l’adopció i la compra responsable d’animals de companyia. 

Més informació

Nou comentari