Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
L’Ajuntament intenta fer remuntar les adopcions de gats i gossos amb una campanya per Nadal
  • CA

L’Ajuntament vol tocar la fibra sensible dels barcelonins durant les dates en què se solen fer compres de Nadal perquè l’adopció de gats i gossos abandonats siguin una opció de regal. D’aquesta manera es volen fer remuntar les xifres d’adopcions, que han caigut un 14% respecte del 2018, segons les dades del consistori. Els números indiquen que fins al novembre s’han adoptat 858 (425 gossos i 433 gats), una xifra considerada “molt important” per l’Ajuntament malgrat la disminució.

De fet, les mateixes fonts municipals indiquen que també s’ha anat reduint progressivament el nombre d’entrades al Centre d’Acollida d’Animals de Companyia de Barcelona, amb un total de 1.618 fins al novembre. No tots aquests animals eren abandonats deliberadament, sinó que molts s’havien perdut accidentalment, o almenys això és el que es dedueix del fet que 554 gossos i gats han pogut ser retornats als seus propietaris perquè estaven correctament identificats.

Les dades respecte de les races de gossos potencialment perilloses són més optimistes, ja que encara que ha anat augmentat el nombre d’entrades també ha crescut força la xifra d’adopcions en l’últim any: se n’han acollit un total de 68, 18 més que els 50 de l’any passat, un increment del 36%.

Per a l’Ajuntament, el conjunt de dades “reforça la necessitat de continuar treballant amb instruments normatius que protegeixi els animals més vulnerables i controlin la venda i cria il·legal d’animals de companyia, tot fomentant la tinença compromesa i responsable”. I entre aquests comportaments responsables inclou l’adopció.

Per això, del 16 de desembre al 10 de gener, estarà en marxa la campanya GosSOS, amb l’eslògan Per Nadal, millor adopta!. Escultures que representen animals abandonats que ara són al Centre d’Acollida d’Animals de Companyia seran en deu centres cívics del Barcelona, un de cada districte. Cada Centre Cívic disposarà de fulletons on es podrà trobar informació sobre el procés l’adopció i la compra responsable d’animals de companyia. 

Més notícies
Presó per als amos d’una botiga d’animals per la mort de cadells
Notícia: Presó per als amos d’una botiga d’animals per la mort de cadells
Comparteix
L'Ajuntament de Barcelona va portar Mundocachorro als tribunals, que inhabiliten els responsables durant tres anys
Mig milió d’euros en ratolins i pollets per alimentar els animals del Zoo
Notícia: Mig milió d’euros en ratolins i pollets per alimentar els animals del Zoo
Comparteix
Barcelona Serveis Municipals licita un contracte per adquirir menjar per a la fauna del parc
Un gos recuperat per la Guàrdia Urbana, en una imatge d'arxiu / Guàrdia Urbana
Multa de 150.000 euros a dos portals d’anuncis online per venta il·lícita d’animals
Notícia: Multa de 150.000 euros a dos portals d’anuncis online per venta il·lícita d’animals
Comparteix
L'Ajuntament obre un expedient sancionador a 'Mil anuncios' i 'Vibbo' després de fer-los arribar diversos advertiments, arran d'una denúncia de FAADA
Rescaten 18 gossos d’uns amos amb judicis pendents per maltractar animals
Notícia: Rescaten 18 gossos d’uns amos amb judicis pendents per maltractar animals
Comparteix
Els animals vivien en males condicions en un solar de Sant Andreu

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa