Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
L’Ajuntament inicia els tràmits perquè el passatge Conradí torni a unir Sardenya i Sicília

L’Ajuntament vol que el passatge de Conradí torni a connectar els carrers de Sardenya i Sicília. El consistori ha aprovat provisionalment una Modificació del Pla General Metropolità (MPGM) que contempla que el passatge enllaci els dos carrers com feia fins al 1970. Actualment és un “cul de sac”, tal com ho defineixen fonts municipals, perquè no té sortida. El passatge de Conradí està situat a la illa limitada pel carrer Sicília, Rosselló, Sardenya i Còrsega.

El consistori preveu a la modificació la qualificació de zona verda del número 23 del passatge, que correspon a la parcel·la que bloqueja el pas entre Sardenya i Sicília. El pla, afegeix l’Ajuntament, recull que les despeses “d’urbanització” estaran a càrrec dels propietaris de les parcel·les properes. 

L’Ajuntament es vanta de donar resposta a una demanda veïnal amb aquesta modificació. Els veïns de l’entorn reclamen que es dignifiqui i protegeixi el passatge. El consistori admet que les cases del passatge estan “deteriorades”. Van ser construïdes entre el 1890 i el 1929 i, de les que encara no han desaparegut, moltes estan en una “situació de deteriorament important”. 

El pla contempla la qualificació dels sòls de les cases com a zona de conservació de l’estructura urbana i edificacatòria i del passatge com a vial cívic.

L’MPGM ha de passar ara per la Subcomissió d’Urbanisme de Barcelona, un òrgan depenent de la Generalitat, per completar-ne la tramitació. Mentrestant, l’Ajuntament manté la suspensió de llicències a Gràcia.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa