Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
L’Ajuntament indemnitzarà la família de l’home aixafat per una palmera

L’Ajuntament de Barcelona haurà d’indemnitzar la família de l’home que va morir aixafat per una palmera que va caure al parc de la Ciutadella l’any 2020. Els fets van tenir lloc el 25 d’agost de fa dos anys, quan a part superior de l’arbre va col·lapsar i va precipitar-se sobre el banc on es trobava la víctima provocant-li la mort instantània i ferint una altra persona que es trobava a prop.

Segons informa El País, el consistori haurà ara d’indemnitzar amb gairebé 104.000 euros la mare i a germana de l’home, acatant d’aquesta manera la resolució de la Comissió Jurídica Assessora de la Generalitat, que va haver d’intervenir després que l’administració i la família no es posessin d’acord amb la quantitat de la compensació.

Amb aquest posicionament, l’ens considera que la caiguda de la palmera no va estar directament provocada per una falta de manteniment per part dels serveis municipals, tal com sostenen els familiars de la víctima, sinó que l’incident va ser causa amb tota probabilitat d’un trencament intern no visible externament que es podria remuntar al pas del temporal Gloria per la capital catalana.

Tanmateix, segons recull el mateix mitjà, la Comissió Jurídica Assessora sí que es qüestiona el protocol de conservació de les palmeres del parc de la Ciutadella i es pregunta per què l’administració local no va introduir mesures de seguretat per evitar possibles incidents després del pas d’aquest fort temporal. La família de la víctima ja ha avançat que recorrerà aquest pronunciament en considerar que la compensació és completament insuficient i continuaran exigint a l’Ajuntament que els indemnitzi amb prop de 450.000 euros.

Una reforma pendent

El parc de la Ciutadella fa anys que espera una profunda remodelació i diverses àrees mostren un gran deteriorament. L’Hivernacle abandonat, les gespes erosionades del carrer Pujades o els murs de xiprer desfets davant del Parlament són alguns exemples de la decadència del parc insígnia de la ciutat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa