L’Ajuntament diu que la municipalització de l’aigua serà més difícil però “ni molt menys impossible”

Eloi Badia planteja l'exemple de Berlín per recuperar el servei abans que acabi la concessió pagant poc a poc

El regidor d’Emergència Climàtica i Transició Energètica de l’Ajuntament de Barcelona, Eloi Badia, ha admès aquest dijous que la municipalització de l’aigua serà “més difícil” després de la sentència del Tribunal Suprem a favor d’Agbar, però ha afegit que “ni molt menys és impossible”.

En declaracions a El Matí de Catalunya Ràdio, Badia ha plantejat l’exemple de Berlín, que va sotmetre la qüestió a consulta preguntant als ciutadans si preferien que els beneficis de l’aigua fossin dividends d’una empresa privada o bé servissin per recuperar el servei pagant-lo poc a poc. D’aquesta forma, segons Badia, es podria revertir la gestió abans que acabés la concessió a Agbar, el 2047.

Badia ha considerat “sorprenent” que una concessió de l’any 1953 per captar aigua del Llobregat acabi permetent gestionar tota l’aigua de l’àrea metropolitana fins al 2047, i més quan “la nova llei de contractacions parla de concessions de 5 o 10 anys” com a màxim.

També ha criticat l’operació que es va fer el 2012, durant el mandat de Xavier Trias, i ha remarcat que hi havia informes que la desaconsellaven la creació de l’empresa mixta entre l’Àrea Metropolitana de Barcelona i Agbar. “Que una privatització et costi 200 milions no sembla un bon negoci”, ha ironitzat, alhora que ha subratllat que aquests diners s’hauran de pagar l’any vinent o bé emetre més crèdit.

Més informació

Nou comentari