Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
L’Ajuntament farà beure aigua de l’aixeta als seus treballadors
  • CA

L’Ajuntament de Barcelona ha suprimit l’aigua envasada i els gots de plàstic de totes les dependències i serveis municipals, que seran substituïts per alternatives de menor impacte ambiental. L’objectiu de la instrucció és evitar l’ús d’elements de plàstic d’un sol ús i, al mateix temps, prevenir la generació de residus. D’aquesta manera, l’Ajuntament fomentarà l’ús d’aigua de l’aixeta i substituirà les fonts de garrafa actuals per una gerra de vidre per a tots els treballadors municipals.

[r:1]

Aquesta mesura s’emmarca en el programa Ajuntament+Sostenible, que busca un compromís més ferm de la institució amb el medi ambient i estalviar recursos energètics i econòmics, així com una millora de la qualitat de vida dels treballadors. El volum de residus municipals generats a Barcelona és de més de 760.000 tones anuals, l’equivalent a 1,3 quilos per habitant i dia, dels quals només es valoritza al voltant del 40%.

La taxa de reciclats dels residus d’un sol ús és encara molt baixa, segons reconeix l’Ajuntament, que també mostra la seva preocupació per l’impacte ambiental associat a aquest tipus de productes, que suposa un elevat consum de recursos, tant d’aigua com de petroli, als quals s’han de sumar els costos de transport des del punt de producció fins al punt de consum.

Més notícies
Pit-roig: l’ocell barceloní que alimenta la femella quan està en zel
Notícia: Pit-roig: l’ocell barceloní que alimenta la femella quan està en zel
Comparteix
L''Erithacus rubecula' té un cant molt bonic que contrasta amb el so que emet quan se sent inquiet i en risc

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa