Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
L’Ajuntament amenaça de tancar un club cannàbic perquè fa massa olor de marihuana

La batalla dels veïns contra un club cannàbic podria acabar amb victòria. Es tracta d’un local inaugurat dilluns 17 de febrer al carrer Marquès de Sentmenat número 67-69, al barri de Les Corts, i els residents del mateix edifici on es troba estan en peu de guerra per evitar que s’hi quedi. L’Ajuntament de Barcelona ha requerit als propietaris del local que enviïn un informe de l’Entitat Ambiental de Control (ECA) que constati el “compliment” pel que fa a la “incidència olfactiva” que van detectar els inspectors del consistori, segons detallen fonts municipals al TOT Barcelona. La “incidència” fa referència a l’excés d’olor a marihuana que hi ha a l’edifici que conviu amb el local.

Si els responsables del club no entreguen l’informe addicional en un termini de 15 dies la llicència es revocarà i es tancarà el club, segons ha pogut saber aquest diari. L’Ajuntament també ha exigit als responsables que arreglin el sistema de ventilació i la sortida de fum. 

Durant la revisió dels tècnics municipals, que va ser el dijous 20 de febrer, els inspectors van comprovar que a les zones comunes de l’edifici es “perceben olors” procedents del local. Així es llegeix a l’informe que van redactar després de la visita a l’edifici i a què ha tingut accés el TOT Barcelona. A més, el document recull que l’olor a marihuana es nota també a l’exterior del número 67-69 de Marquès de Sentmenat, cosa que afecta a la façana de l’edifici, segons l’informe. Finalment, recorda que els veïns es queixen per olors al pati interior.

Els veïns, però, no només critiquen l’excés d’olor. També avisen que a menys de 100 metres hi ha una escola de Formació Professional (FP) i un menjador social. “No volem que hi hagi un club cannàbic a prop dels joves ni de les persones que venen al menjador perquè en ocasions són drogodependents”, sosté Salvador Julve, veí de l’edifici afectat. Julve afegeix que a poc més de 100 metres del local hi ha un parc infantil. 

Veïns organitzats en una plataforma

La plataforma creada pels veïns contraris al club aplega desenes de persones i s’organitza a través d’un grup de WhatsApp. Des que al novembre sabessin que es volia obrir el local, s’han organitzat per aturar-ho i s’han reunit amb tots els partits menys amb Barcelona en Comú i amb Barcelona pel Canvi, la formació de Manuel Valls. També es van trobar amb la síndica de Barcelona, que els va prometre traslladar les reivindicacions al consistori. Finalment, s’han reunit amb la Federació d’Associacions de Veïns de Barcelona (FAVB).

La presidenta de la comunitat de veïns de l’edifici on s’ha instal·lat el local també va adreçar diversos escrits a l’Ajuntament per demanar que s’aturessin les obres. El primer data del 25 de novembre de l’any passat, quan els veïns van votar en una reunió oposar-se a la presència del club a l’edifici. A més, van decidir rebutjar la instal·lació d’una sortida de fums per dificultar la inauguració del local. Un altre document, del 28 de novembre, insistia en la petició d’anul·lar la llicència al club per la proximitat de l’escola d’FP, del parc infantil i del menjador social.

El centre d’FP, també en contra

En un escrit signat pel director del Centre d’Estudis Sant Francesc, situat a dos minuts a peu del local cannàbic, i enviat a l’Ajuntament l’escola es mostra contrària a l’obertura del club. “Volem manifestar el nostre desacord en la instal·lació d’aquest local, tenint en compte que estarà a menys de 100 metres de l’escola”, diu el document, que ha pogut veure aquest diari. “No considerem oportú que els nostres alumnes tinguin tan a prop una instal·lació d’aquest tipus”, remata. 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa