Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
L’Ajuntament activa els tràmits per a l’ampliació del MACBA
  • CA

L’Ajuntament de Barcelona inicia els tràmits urbanístics per a l’ampliació del MACBA amb la construcció d’un nou edifici adjacent situat a la plaça dels Àngels. La previsió és que aquestes gestions, però, s’allarguin durant “mesos”. Així ho ha apuntat el regidor del districte de Ciutat Vella, Jordi Rabassa.

La Comissió de Govern del consistori ha aprovat aquesta setmana l’inici de l’expedient per modificar el Pla General Metropolità (PGM) i el pla especial urbanístic que permeti la construcció de l’equipament cultural. Amb aquest primer pas, l’Ajuntament formalitza l’acord adoptat el 20 de novembre al Consell General del MACBA, integrat pel consistori, la Generalitat, el ministeri de Cultura i la Fundació del museu.

En paral·lel a aquests tràmits es revertirà també la cessió dels usos de la capella de la Misericòrdia -de propietat municipal i cedida al Consorci del MACBA el 2013- i es transferirà a la Generalitat perquè hi construeixi el CAP del Raval Nord.

Terminis

El regidor del Districte de Ciutat Vella, Jordi Rabassa, ha explicat als mitjans que la modificació del Pla General Metropolità requereix d’un acord al plenari i un temps d’exposició pública, a més dels informes urbanístics corresponents. En aquest sentit, calcula que aquest procés trigarà “mesos”. Amb tot, ha assenyalat que això no vol dir que no es pugui anar treballant ja en el projecte des del MACBA.

Quant a la cessió dels usos de la Misericòrdia, Rabassa ha assegurat que es preveu que això pugui passar a inicis de l’any que ve. A partir d’aquí, ha matisat, el calendari d’inici de les obres dependrà del CatSalut i la Generalitat. “Sabem que ja estan treballant amb el projecte, hi haurà els terminis corresponents”, ha afegit.

Acord

L’acord anunciat la setmana passada va desencallar més d’un any de negociacions i de controvèrsia sobre com i per on s’havia d’ampliar el MACBA i quina havia de ser la ubicació de l’ambulatori.

En declaracions als mitjans, Rabassa ha criticat que es digués de forma “interessada” que el consistori confrontava cultura i salut. “El que hem volgut fer és trobar una solució que garanteixi els dos equipaments, per tant estem ja iniciant els tràmits”, ha dit.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa