Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Agents de la Urbana denuncien que els Mossos van ometre informació del crim d’una dona a Sant Antoni
  • CA

Dos sindicats de la Guàrdia Urbana, Sapol i CSIF, han denunciat que els Mossos d’Esquadra no van difondre la informació del crim d’una dona a un bar del barri de Sant Antoni malgrat que el presumpte autor dels fets havia marxat ensangonat i a bord d’una bicicleta. Precisament, una patrulla de la Urbana el va trobar poc després, i l’home va acabar detingut. En una carta que Sapol ha adreçat al comissionat de Seguretat de l’Ajuntament de Barcelona, Amadeu Recasens, es retreu que, en veure l’home, la patrulla va demanar si hi havia hagut algun incident violent a la zona i “des dels comandaments de Mossos” se’ls va dir que no. Sapol considera “perillós, lamentable, mancat d’ètica i professionalitat” que els la policia catalana no informés la Guàrdia Urbana “posant per sobre les gratituds i els reconeixements a la seguretat dels companys”.

Sapol afirma en la carta a Recasens que no entén com hi pot haver “rivalitat” entre la policia municipal i els Mossos d’Esquadra per apuntar-se la “medalla” d’algunes intervencions que causen “revolada mediàtica” com per exemple les que es fan contra el terrorisme. I afegeix que la “manca o ocultació d’informació només dona avantatge als delinqüents en detriment de la seguretat dels ciutadans i dels policies”. També lamenta que aquesta situació, “per desgràcia, succeeix amb certa freqüència”.

El sindicat CSIF es pronuncia en termes similars i es pregunta si la policia de la Generalitat no va passar la informació “per un afany desmesurat de protagonisme”. També qüestiona si es tracta d’un procediment normalitzat de treball dels Mossos o “s’enquadra dins de directrius ‘subnorma’ verbals o escrites”. Igualment indica que aquesta situació, que considera “surrealista”, no és “nova”, ja que sovint els agents del cos local veuen com els de l’autonòmic activen dotacions “amb llums i sirenes” i els obliga a preguntar a l’operador de sala “si sap què està passant”.

Aquest retret entre cossos de seguretat s’uneix al que un sindicat dels Mossos ha publicat avui mateix contra l’equip de Bombers de Barcelona per no haver col·laborat en el desallotjament d’una okupa dimarts passat penjada d’una façana. 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa